SAMSUNLULARIN RAMAZAN VE ORUÇ GÖRÜŞLERİ

Ramazan ayının tüm dünyada başlaması nedeniyle muhabirimiz Samsun Atakum Sahilinde vatandaşlarla röportajlar yaptı. Tuncay Öztürk adlı bir esnaf şöyle dedi:

Ramazan ayının tüm dünyada başlaması nedeniyle muhabirimiz Samsun Atakum Sahilinde vatandaşlarla röportajlar yaptı. Tuncay Öztürk adlı bir esnaf şöyle dedi:
" Ramazan çok mübarek bir ay. Ramazan geldiğinde değişik bir dünyaya girdiğimi hissediyorum.Tabi ramazan'ı ( orucu ) tutmayan insanlar da var. Bunlara saygı gösteriyoruz ama tutan insanlara da saygı gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Yani en azından insanlar dışarda yiyip içeceklerse içerde ( kapalı yerde ) yiyip içsinler. Saygı göstersinler. Biz onlara neden oruç tutmadıkları hakkında bir yorum yapıyor muyuz ? Yok ama en azından saygı gösterilmesi gerekiyor.
Yani dışarda yemesi, içmesi gerekmiyor. İçerde yesin, içsin ne yaparsa yapsın. Şimdi ben oruç tutuyorsam bana saygı göstermek zorundasın. Benim sana niçin dışarda yiyip içiyorsun demeye hakkım yok ama onların da müdahale etmemesi lazım, saygı lazım.
Şimdi mübarek Ramazan' a girdik. Bütün İslam Alemi' nin Ramazan' ı mübarek olsun. Ramazan Bayramı' nı yaşamak herkesin haddi değildir. O akşam iftarını yaşamak, o sahura kalkmak çok özel şeyler. Bunları herkes yaşayamaz. Bunları yaşayanlar özel insanlardır.
Yani çok güzel dygular. Ramazan için diyeceğim tek şey Cenab-ı Allah tekrar nasip etsin.
İslam Alemi' nin Ramazan Bayramını da şimdiden kutluyorum. "
Konuyla ilgili olarak Musa bey ve Çiğdem hanım, Fatma ve Betül hanım ve Hasan Öztürk adlı vatandaşlar da Ramazan, oruç, tramvayda yaşlılara yer verilmesi gibi konularla ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştılar.










Oktay ZERRİN- Samsun
 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2017, 00:25

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER