TÜRK MİLLETİ AYRILIK KABUL ETMEZ

MHP Samsun İl Başkanlığının Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinin katılımıyla düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 3. Bölge İstişare Toplantısında konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta referandum ile ilgili şunları kaydetti:

TÜRK MİLLETİ AYRILIK KABUL ETMEZ

MHP Samsun İl Başkanlığının Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinin katılımıyla düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 3. Bölge İstişare Toplantısında konuşan MHP Grup Başkanvekili
ve Samsun Milletvekili Erhan Usta referandum ile ilgili şunları kaydetti:
“Türk milleti tarihî ve kültürel kökleri itibariyle ayrılık kabul etmeyen bir cevherdir. Millî birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller; tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür.”
Bu değerlerin varlık nedenleri ve kırmızıçizgileri olduğunu söyleyen Usta görüşlerini “Milliyetçi Hareket; bu kutlu değerleri ve emanetleri korumaya yeminlidir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket varken bu çizgiler asla aşılamayacaktır. MHP camiası, referandumda sandığa bu inanç ve ruhla giderek oy kullanacaktır. Dolayısıyla, bu yeni hükümet etme modelinin rejim değişikliğine sebep olacağı, eyalet sistemine geçileceği ve diktacı bir başkanlık sistemini getireceği iddiaları yalandır, uydurmadır” şeklinde ifade etti.
Usta, referandum bahanesiyle kutuplaşmayı şiddetlendirmeye çalışanları kınadığını belirterek “Kriz ve kaos ittifakı anayasa değişikliğini kötülemek ve karalamak için her çirkinliğe tevessül etmektedir. Sürekli yalan ve uydurma haberler üretilmekte, her türlü tezvirat ve dedikodu dolaşıma sokulmaktadır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 17:50

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER