banner221

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı Düzenlendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında bisiklet teslim töreni düzenlendi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı Düzenlendi

 Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında bisiklet teslim töreni düzenlendi.
Belediye binasında düzenlenen törende "Fiziksel Aktivitenin Teşviki ve Çevresel Faktörlerin İyileştirilmesi" stratejisi kapsamında SamsunBüyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve Samsun Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu tarafından protokol imzaladı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmaların kentin bisiklet kullanımında büyük paya sahip olduğunu belirten SamsunBüyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Belediyesi olarak kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de bisiklet yolu çalışmalarımız oldu. Bisiklet yolu konusunda fena değiliz. Ancak bizim dışımızda da bu projeye katkı sağlanması gerekli. Sağlık Bakanlığının katkılarıyla eksiklerimizi gideriyoruz." dedi
Yılmaz, kendisininde bisiklet kullanmak istediğini ifade ederek, "Bisiklet kullanmak bize de şart oldu." ifadelerini kullandı.
Halk Sağlığı Müdürü Kasapoğlu ise günümüzde teknolojik gelişmelere paralel olarak hareketin giderek azalmaya başladığını söyledi.
Bu değişimin bir yandan yaşamı büyük ölçüde kolaylaştırırken diğer yandan toplum sağlığını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Kasapoğlu, şöyle konuştu:
"Günlük alışverişini bile bilgisayar başında sanal marketlerden gerçekleştiren bireylerden oluşan modern toplumda hareketsiz yaşam, ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde, obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülmektedir. Bu kapsamda imzalanan protokol ile bin 200 bisikletin teslim törenini gerçekleştiriyoruz."
Bisiklet kullanımını teşvik etmek istediklerini vurgulayan Arlı, "Hareketli ve sağlıklı yaşam ile hava kirliliğinin önüne geçmek için bisiklet kullanımını teşvik ediyoruz. Gelişmiş ülkelerde bisiklet önemli bir ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Biz de Samsun'da uygun yerlerde bisiklet yolları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz." dedi.
Konuşmaların ardından bisikletler teslim edildi.










Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 18:04

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER