YEDEK SUBAYLARIN YEMİN TÖRENİ

Samsun'da eğitimlerini tamamlayan yedek subaylar törenle yemin etti.

YEDEK SUBAYLARIN YEMİN TÖRENİ

Samsun'da eğitimlerini tamamlayan yedek subaylar törenle yemin etti.

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Ondokuz Mayıs Kışlası'nda düzenlenen törende, 366. dönem yedek subay eğitimini tamamlayan tamamlayan 260 asker düzenlenen törenle yemin etti.

Yemin töreninin ardından birliğine ilk teslim olan askerler, yaş kütüğüne plaket çaktı. 

Törende oğlunun vatani görevini gerçekleştirdiği kışlada daha önce askerliğini yapan babalara Samsun Garnizon ve Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut tarafından ant içme törenine katılım belgesi verildi.

Bulut, burada yaptığı konuşmada, asker ve ailelerinin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiğini söyledi. 

Mehmetçiklere hitap eden Bulut, "Bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum." dedi.

Birincilik ödülünü Garnizon Komutanı Bulut'un elinden alan, 11 kardeşli, 23 yaşındaki Halil Yamaç, komutanları ve ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Daha sonra askeri geçit töreni yapıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER