banner221

Gidilebilecek en güzel sahiller

Tatilinizi geçirebileceğiniz en güzel sahilleri sıraladık.

Gidilebilecek en güzel sahiller

PATARA - OLİMPOS (ANTALYA)

Patara Antalya'da gidilecek o kadar çok sahil var ki. Kaş'tan başlayıp Mersin kıyılarına kadar uzanan uçsuz bucaksız sahiller. Bu yüzden  kalabalık olması beklenen Antalya'da denize girilecek en sakin ve doğal yerleri seçtik. Patara ya da Çıralı daha ziyade bungalov tipi konaklama yapabileceğiniz, doğayla baş başa kalabileceğiniz bir yer. Geniş bir kumsalı var. Antik Likya medeniyetinin başkentlerinden biri olan Olimpos da doğal tatil yapabileceğiniz en iyi yerlerden biri.

ŞİLE (İSTANBUL)

İstanbul'da geçirecekseniz denize girilecek yerler de var. İstanbul'un denizi temiz en geniş sahil bölgelerinden biri Şile. Şile'nin merkezinde uzun ve geniş bir sahili var. Halk plajı kalabalık olabilir ancak bölgedeki işletmeler özel plaj hizmeti de veriyor. Ağva'ya doğru da farklı koylarda denize girilebilir.

PALAMUTBÜKÜ (DATÇA)

Datça ve çevresinde çok keyifli sahil bölgeleri var. Son yılarda Palamutbükü çok ünlü. Muhteşem bir deniz ve sakinlik isteyenler için iyi bir tercih. Ancak Ovabükü, Kargıkoyu, Hayıtbükü gibi denize girilecek başka yerler de var. Hatta fırsatınız varsa Selimiye köyüne de mutlaka gidin.

ALANYA (KLEOPATRA PLAJI)

Alanya bir ucundan bir ucuna kadar kesintisiz sahili bulunan dünyaca ünlü bir tatil beldemiz. Her bütçeye göre hatta kumlu kayalık dilediğiniz her zevke göre de sahil bölgeleri var. En ünlüsü sarı kum plajıyla ünlü Kleopatra Plajı. Efsaneye göre Roma İmparatoru Antony Mısır Kraliçesi Kleopatra'ya Alanya'yı hediye ettiğinde her gün burada denize giriyormuş. İsmini de buradan aldığı biliniyor. Mavi bayraklı bu plajı yabancı turistler de çok seviyor.

FİLYOS (ZONGULDAK)

Karadeniz bölgesine gidecekler için de seçenekler çok. Ancak en geniş sahili olan yerlerden biri Zonguldak'a bağlı Filyos sahilleri. Çok geniş bir sahili var. Tesis konusunda yetersiz kalabilir ancak bakir bir koy ve etrafında da gezilecek yerler var. Ankaralılar için de denize girilebilecek en yakın yerlerden biri. Karadeniz için Amasra İnkumu, Akçakoca Ceneviz Plajı, Samsun Atakum Plajları da tercih edilebilir.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2019, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER