BAFRALI ŞAİRLER ADD ŞİİR DİNLETİSİ' NDE

Gerek Cumhuriyet' izin 95. Yılı gerekse de yaklaşan 10 Kasım ve Atatürk haftası nedeniyle; Samsun Atatürkü Düşünce Derneği ( ADD ) Şiir Dinletisi, ADD Samsun Derneği' nde gerçekleşti.

Şiir Dinletisi' ne Bafra, Ondokuz Mayıs ilçe ve Samsun ilinde ikamet eden toplam 24 şair gerek kendi yazdıkları gerekse de başka şairlere ait şiirlerini seslendirdiler.

Dinleti, 4 Kasım Cumartesi akşamı saat 17.30' da başladı. Programın sunucyluğunu emekli eğitimci ve şair Kazım Yılmaz yaptı.

Etkinliğe Bafra'dan Kültür Bakanlığı Halk şairi Birfani mahlaslı şair Mehmet Alan, şair İbrahim Ünlü ve şair Oktay Zerrin ile Ondokuz Mayıs ilçe şairi Alaeddin Dursun katılırken Samsun ilinden ise şu şairler ve davetliler yer aldı:

( İsim alfabetik sıraya göre ) : Ayşe Selen, Aysel Öztürk, Ali Rıza can ( ses sanatçısı ), Doğan Kan ( Samsun Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı, şair ), Doğan Aycan, Dr. şair Fikret Dündar, Hikmet Eldemir, Hanife Yula, Hasan Akbaş ( Kültür Bakanlığı Halk Şairi ), Dr. Işık Özkefeli ( Samsun ADD Başkanı ), İbrahim Ünlü, Kazım Memiç ( eğitimci, araştırmacı yazar ), Kebire Çürüksu, Kemal Gümüş ( Emekli Eğitimci, şair ), Birfani Mehmet Alan ( Kültür Bakanlığı Halk Şairi ), Mustafa Bilir ( Kültür Bakanlığı Halk ozanı, besteci ), Dr. şair Naci Şen, Necla Bana, Neşet Demircioğlu, Oktay Zerrin ( Şair, yazar, emekli eğitimci ve gazeteci ), Osman Ecevit, Remzi Keskin.

Şiir Dinletisi' nde sırasıyla ADD Başkanı Dr.Işık Özkefeli, Sunucu Kazım Yılmaz ve KazımYılmaz birer konuşma yaptılar.

Ayrıca Kültür Bakanlığı Hak ozanı Mustafa Bilir bağlaması eşliğinde THM Ses Sanatçısı Ali Rıza Can güzel türküler ve marşlar seslendirdi. Tüm şairler ve davtliler de bu türkülere eşlik ettiler.

Şiir Dinletisi; her zamanki gibi yine eli boş gelmeyerek getirdiği tatlı ikramı ile şairlerin beğeni ve teşekkürlerini aldı.

Program, toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2018, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER