Gurbet Yozgatlı’nın Kaderi Olmuş !

Gurbet Yozgatlı’nın kaderi olmuş. Herkesin haklı olduğu bir göç nedeni var. Onun için diyoruz ya” Dünyanın neresine giderseniz gidin mutlaka bir Yozgatlıyla karşılaşırsınız” Göçün nedenlerinden birisi de ilin geri kalmışlığıdır. Ekonomik kaygılar insanımıza acı bir memleket hasreti yaşatıyor. Bu sonuçtan kim ne çıkarırsa çıkarsın Yozgatlının kaderi göç ve gurbet çilesidir.

Derdiyle  dertlendiğimiz, çilesine talip olduğumuz bu cennet vatanın nimetlerinden yararlanma düşüncesi Yozgatlının da dileğidir. Bugün geri kalmışlığı savunan ve devlete savaş açan doğu illerinden daha geri kalmış durumda bulunan Yozgat’ ta yaşıyor olmak çile ve ıstıraba talip olmak demektir…

Devletine sahip çıkmak, iktidarın yanında olmak ve vatanseverlik duygularıyla hareket etmek suç sayılmamalıydı! Gün itibarıyla
Yozgat’ta yaşanılan anı kurtarmak için, insanlar artık bedeninden, sağlığından ödün vermeye çalışıyorlar. Sıkıntılar, çileler, yalnızlık ve sahipsizlik Yozgatlının kaderi olmamalı diyoruz. Sitemimiz bu yöndedir. Ekonomik döngü tersine dönmekte ve her geçen gün Yozgatlı kaderini ve rızkını başka memlekette aramanın Peşine düşmektedir. Bu gerçeği kimse değiştiremiyor. (Allah dan başka)

İşsizlik oranın arttığı, gençlerinin boş gezdiği, esnafının sıkıntılarla işine devam etmek zorunda olduğu, insanların bankalara bağımlı hale geldiği şehirde gelişmeden kalkınmadan ve büyümeden söz edebilir misiniz? Ha buna da şükür diyoruz elbette: Yeterki devletimize milletimize, vatanımıza, bayrağımıza bir zarar gelmesin!

Yozgat’ta ekonominin sıkıntılı olduğunu biliyorsunuz. Küçük esnaf büyük sıkıntılarla boğuşuyor. Marketler AVM’ler küçük esnafı yuttu yok etti. Millet bu market ve AVM’lerin tekeline mahkum edildi. İstediği gibi oynuyor, istediği gibi fiyat belirliyorlar ve vatandaşı zama zulme boğuyorlar bunların tekelinden milleti kim kurtaracak ?

Yozgat’ta yaşayıp  esnaflık yapan hemşehrilerimize bu mana da saygı duyduğumu ve kutladığımı ifade etmek isterim. İnatla ayakta kalma mücadelesi veriyorlar. Onun için diyorum ki: Yozgat’ta yaşamak çileye sıkıntıya talip olmak demektir.
Terörle beslenen ve ihanetle bir şeyler koparan hainlere diyeceğimiz çok şey var. Evet ihanetin peşinde olanlar ve bu milletin askerine, polisine acımadan kurşun sıkan hainler prim ( hizmet) kazanıyorlar.

Bu nedenle diyoruz ki bakın görün: Yozgat doğu illerinden çok daha geri kaldı. Çevre illere bakın Yozgat’tan daha mahrum bir il bulabilir misiniz? Hiç mi hizmetimiz yok derseniz: Haklısını çok hizmetiniz var Allah Razı olsun amma diğer illerin kepçe ile aldığı hizmeti Yozgat el ucuyla almaya çalışıyor!

” Yozgatlı namuslu onurlu insanlar, Yozgat’ın insanı gariban, yoksul ve ülkesine bağlı .”.Çilenin, ısdırabın, çaresizliğin ve garibanlığın destanını yazmış olan bu şehirden göçenler de “ Gurbet hasreti “ ile yanıp tutuşuyorlar. Çaresizlik ve sahipsizlik Yozgat’ın, Yozgatlının kaderi olmamalı diyoruz!..

Kimse alınmasın da: Birilerinin vatanımıza ihanetle kazanmış olduğu hakkı, Yozgatlı şerefiyle, şanıyla, haysiyetiyle ve vatana bağlılığı ile çoktan hak ediyor.
Yozgat vatan toprağının şerefli bir parçası. Kahraman insanların yaşadığı, devletine sadık kişilerin barındığı kutsal bir vatan toprağıdır. İhaneti bilmeyen sadakati geliştiren bu milletin değerlerine sahip çıkan kahraman insanların yurdudur Yozgat!…

Dünyanın neresine giderseniz gidin her yerinde bir Yozgatlı bulur, yüreği vatan hasretiyle çarpan bir Yozgatlıyla tanışırsınız. Çünkü  Yozgat’tan göç hiç durmamıştır. Biz de şimdi İstanbul caddelerinde dolaşan bir Yozgatlı arıyoruz: Hem de binlerce…

Gurbet bizim kaderimiz olmuştur dedik ya: Gurbet çocuğudur Yozgatlı: Onun için yüreği yanık, alnı açık ve başı diktir Yozgatlı’nın. Garibandır, masumdur, Vatanına, milletine son derece bağlıdır. Vatan için can vermek Yozgatlı’nın en büyük hayalidir!..Gurbette gördüğümüz de:” Aha bu Yozgatlı!” der sarılırsınız.

Dünyanın dört bir yanına dağılmış 1.5 milyon( Kimine göre 3 milyon) Yozgatlı’dan bahsediyoruz. Ama birileri çıkıp da: “Neden- Niçin Göçüyorlar?” cümlesinin tahlilini neden ve niçinlerini araştırmıyorlar! Cevap aramıyorlar ve cevap bulamıyorlar! Yozgat ise boşalmaya Yozgatlı gurbet yolculuğuna devam ediyor…Gördüğüme soruyorum: “ Gardaş Nereye bu gidiş?” Eskilerin deyimi ile” Ölümsüz köy”aramaya mı, yoksa çileye sıkıntıya talip olmaya mı?

YORUM EKLE