banner223

Hayatınız İçin Trafik Kurallarına Uyun: Aman Dikkat!…

Ülkemizde her yıl karayollarında meydana gelen trafik kazaları nedeniyle yaklaşık 10 bin kişi hayatını kaybetmekte ve 200 bin kişi yaralanmaktadır. Trafik kazalarının en önemli nedeni ise insan kusuru olarak tesbit ediliyor. Bunu önlemenin yolu trafik kurallarına sıkı sıkıya uymak ve tedbirli olmakla mümkündür.

Özellikle bayram gidiş ve dönüş dönemlerinde trafikte ciddi bir yoğunluk yaşanıyor; bu da trafik kazalarını artırıyor. Tatil sebebiyle trafik artıyor ve  uzun yol tecrübesi olmayan bir çok sürücü şehirlerarası yollara çıkıyor. Şunu unutmayın ki; siz tedbir alsanız da karşınızdaki veya yanınızdaki sürücünün hatası size kaza yaptırabilir.

Bayram trafiğinde çok ciddi bir artış olmasıyla beraber bu durum trafik kazası riskini de artırmış oluyor.
Bu sebeple dikkat edilmesi gereken en önemli nedenlerden birisi aşırı hızdan kaçınmaktır. Yetkililerin belirlemiş olduğu hız limitlerine göre seyahat etmeye özen göstermeliyiz. Hız bize pek bir zaman kazandırmaz ama hayatınızdan çok şey alıp götürür.

Araç bakımları da trafik kazalarında kilit rol oynayabilir. Bu sebeple bayram yolculuğuna çıkmadan önce mutlaka aracınızı genel bir bakımdan geçirmelisiniz.

Bu dönemlerde önemli yanlışlardan birisi de, yorgun olarak yola çıkmaktır. Bu tüm reflekslerinizi azaltır ve belki de uyumanız sonucu ölümle sonuçlanacak bir kazaya sebebiyet verebilir. Bu sebeple, her ne olursa olsun mutlaka dinlenmiş olarak yola çıkanız gerekiyor.
Bayram yolculuklarında dikkat etmeniz gereken en önemli husus, gideceğiniz yere sağlıklı olarak ulaşabilmenizdir. Trafik kazaları anlık gerçekleşir ve gerçekten de kazazede için bir felakete dönüşür. Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için trafik kurallarına uymamız gerekir.

Yolculuk sırasında uykunuzu  getirebilecek ilaçlardan uzak durmalısınız. Yapılan araştırmalarda sürücülerin çok dikkatli olarak maksimum 2 saat veya 150 kilometre mesafede araç kullanabildiği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle mola yerleri yolculuk öncesi belirleyin ve 150 kilometre mesafede ya da 2 saatte bir 15 dakika mola verin.

Bir başka kaza sebebi ise sürüş esnasında telefonla konuşmaktır. Bazı sürücülerin kulaklıkla konuşmanın güvenli olduğunu sanıyor. Fakat önemli olan telefonu elinize alarak konuşmak değildir, önemli olan beynin başka yere odaklanmasıdır. Bu da kaza sebebidir.

Arıza durumunda tedbir almak, bankere çıkmak ve işaretleme yapmak da çok önemlidir. Unutmayınız ki Trafik hata ve kusur kabul etmez; bunun sonucu da Allah korusun acı ve felakettir!.. Trafik canavarına yakalanmadan sağlık sıhhat içinde yurdunuza, yuvanıza dönmenizi temenni ederiz!… Allah’a Emanet olunuz !..

YORUM EKLE