banner223

HÂFIZ  YAŞAYAN CANLI  KUR’ANDIR

  _______Hâfız ol  Hâfız kal_____________

  

ilk Emri  Oku Olan  İslamın Saygıdeğer  Mensubları  !!!

Gözümüzün nuru, gönlümüzün sururu,  Allahın bizlere hem lütfu hem emaneti olan,  bugünün küçükleri  yarının büyükleri çocuklarımız,  tertemiz bir fıtratla dünyaya gelir ömrü olursa büyür, rızkı bitince de ölür. Bu Allahın takdiridir.  Bu mukadderat hepimize münhasırdır.  Fâni dünyanın itibarı  hiç kimseye bâki kalmaz.

Bu fâni kubbede tek bâki kalan, ardında hoş bir seda bırakmaktır. 

Topluma faydalı erdemli bir fert yetiştirmek  elbette her ana babanın birinci ideâlidir. Lakin ana baba çocuğunun  tahtını yaparken bahtınıda yapmalıdır. Çocuğu sadece dünyevi bir kariyer için yetiştirme  yanlışını yapmamalıdır.

Yarının büyüklerine yapılan bu yanlış uygulamayı  Peygamberimiz  kınamış ve şöyle buyurmuştur :  Hiçbir ana baba çocuğuna  güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakmamıştır…  Hiç şüphesiz ki güzel ahlakında en güzeli Kur’an ahlakıyla ahlaklanmaktır, Allah kelamıyla  haşir neşir olmaktır, Kur’anla yatmak, Kur’anla kalkmaktır. Kur’anla hemhâl olmak, yani yürüyen bir Kur’an olmak İlahi bir ayrıcalıktır   Bu tâbire muvâfık olan hâfız, tabiri câizse yürüyen bir  Kur’andır. Neticede o da bir insandır, lakin Kur’anlaşmış,  Kuranı yutmuş ulvi bir insandır. Çocukta olsa

eli öpülesi bir insandır.  Zira hâfızlık başlı başına ulvi bir makamdır,

İlahi bir ayrıcalıktır. Eşrefi mahluk olarak yaratılan insana Allahın atfettiği

en kutsal rütbedir.

Kur’an öğrenen çocuk hürmetle öder borcunu 

Horan öğrenen çocuk hakaretle öder borcunu

Sizin en hayırlınız  Kur’anı öğrenen ve öğretendir… buyuran Peygamberimizin hâfizlıkla  ilgili teşvikleri  ana babaların hayali ve özlemi olmuş, Kur’an taliplerinin

 ise şevk ve iştiyakını artırmıştır.  Zira dilin okuduğu, zihnin hıfzettiği, yüreğin

taşıdığı Allah kelamıdır. İnsan bu alemde gölgesi kadar değil  yüreği kadar yer kaplar O yürek ki Kur’anla dolmuş,  Allahın nâzârgâhı ve beytullahı olmuştur.

YORUM EKLE