ALAÇAM'DA 3+1 KARGİR APARTMAN DAİRESİ İCRADAN SATILIK

ALAÇAM İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

ALAÇAM'DA 3+1 KARGİR APARTMAN DAİRESİ İCRADAN SATILIK

T.C.
ALAÇAM
İCRA DAİRE

2020/78 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri Satışa konu taşınmazın bulunduğu Samsun İli, Alaçam İlçesi, Alpaslan Mahallesi 71 ada, 13 parselin tapu kaydında yüzölçümünün 243,05 m2,ana taşınmaz niteliğinin " Beş Katlı Kargir Apartman " 3. kat 10 nolu bağımsız bölümün niteliğinin "Mesken" , arsa payının 40/400 olduğu ve 6 nolu odunluk eklentisi olduğu görülmektedir. Tam hisse borçlu adına kayıtlıdır. Taşınmaz Alaçam Belediye sınırları içerisinde Alpaslan Mahallesinde Bafra Caddesine cephedir. Çevresinde 5-6 kata kadar zemin katları işyeri, diğer katları konut kullanım amaçlı yapılar mevcuttur. Okul, kreş, pazar yeri, banka, market, eczane vb. yerlere yürüme mesafesindedir. Belediyenin sağladığı imkanlardan yararlanmaktadır. Elektrik, su, telefon, kanalizasyon ve ulaşım problemi bulunmamaktadır. Çevresinde yapılaşma tamamlanmıştır. Taşınmaz yaklaşık olarak; Samsun-Sinop yoluna 40 metre, Alaçam Devlet Hastanesine 900 metre, Alaçam Hükümet Konağına 1000 metre ve denize 2 km mesafededir. Taşınmaz, parsel üzerinde bulunan betonarme binanın 3. katında bulunmaktadır. Mimari projesine göre mesken 78,00 m2 net(balkon hariç) kullanım alanına sahiptir. Brüt kullanım alanı 92,00 m2'dir. 3 yatak odası, oturma odası, mutfak, banyo, wc, hol ve balkon olarak projelendirilmiştir. Daire dış kapısı çeliktir. Daire iç kapıları ahşap, pencere doğramaları pvcdir. Oda kaplamaları laminat kaplama, ıslak hacim ve balkon tabanları seramik kaplıdır. Taşınmazın bulunduğu binanın dış kapısı alüminyumdur. bina giriş holü ve merdivenleri mermer kaplıdır. Binanın dışı sıvalı ve boyalıdır. Binada asansör bulunmamaktadır. Isıtma sistemi merkezidir. Taşınmaza ait yapı ruhsatı 12.11.1992 tarihinde, yapı kullanım izni 16.12.1994 tarihinde alınmıştır. Kıymet takdiri tarihi itibariyle %32 yıpranma payı kesintisi yapılmıştır. Binanın teknik özellikleri dikkate alındığında III. sınıf B grubu yapı cinsinde olduğu tespit edilmiştir. İmar planında Konut Alanı Bitişik Nizam 5 katlı yere (B-5) isabet etmektedir. Alpaslan Mahallesi, Bafra Caddesi, Birel Apartmanı, No:2, Kat;3 Alaçam/Samsun adresinde bulunmaktadır. Merdivenle 3. kata çıkıldığında sağ tarafta kalan 5 kapı nolu dairedir.
Adresi Alpaslan Mahallesi, Bafra Caddesi, Birel Apartmanı No:2, Kat:3Alaçam / SAMSUN
Yüzölçümü 92 m2 (Brüt)
Arsa Payı 40/400
İmar Durumu İmar planı içerisinde
Kıymeti 117.447,50 TL
KDV Oranı %1
Kaydındaki Şerhler Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü 18/03/2021 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü 15/04/2021 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri : Alaçam Ziraat Odası Başkanlığı Kat:2 Toplantı Salonu - Alaçam/Samsun
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/78 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.08/01/2021

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Ayrıntılı bilgi için Tıklayınız.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2021, 15:39

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER