DENİZLİ 3. İCRA DAİRESİ

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

DENİZLİ 3. İCRA DAİRESİ

T.C. DENİZLİ 3. İCRA DAİRESİ

2019/8536 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :Denizli ili, Pamukkale İlçesi , Karahayıt Beyazıt Mah. , Kızılseki Mevkii, 03D4-M22A03D4A Pafta , 195 ada , 3 parselde kayıtlı 14.881,99m2 alanlı tarla vasıflı taşınmazın içinde Lotus Pansiyon , Villa Yavaş Pansiyon, Behiye Çelik Pansiyon , Öz Yavuz Pansiyon , Yavuz Pansiyon ve eklentileri bulunmaktadır. Perihan Yavaş'a ait Pansiyon binası; 1985 yılı yapımıdır. 3 katlıdır. Betonarme tarzda yapılmıştır. Bina üzeri ahşap çatılıdır.Dış cephe doğramaları plastik Doğramalıdır. 288,00 m2 taban alanlı 864,00 m2 toplam alanlıdır. Her üç katta 4*3 12 adet pansiyon odaları vardır. bir pansiyon odası 1 oda , 1 mutfak , banyo , wc. şeklindedir.Zeminler seramik kaplamalıdır. Satışa konu taşınmaza ait Mutfak danışma binası; 1985 yılı yapımıdır. Tek katlıdır. Yığma tarzda yapılmıştır. Bina üzeri ahşap çatılıdır.Dış cephe doğramaları plastik Doğramalıdır. 20,00 m2 alanlıdır. Satışa konu taşınmaza ait Büyük ve çocuk havuzu ve kamelya binası değeri =Büyük havuzu 115,00 m2 alanlı , çocuk havuzu 10,00 m2 alanlıdır. Kamelya 55,00 m2 alanlıdır.Bulunduğu mevkii olarak taşınmaz Karahayıt Beyazıt mah. De otellerin ve pansiyonların bulunduğu turistik mevkidedir. Konum itibariyle tümbelediye hizmetlerinden TEK,PTT hizmetlerinden yararlanmaktadır. Ulaşımı yerleşim alanı dahilinde olduğundan kolaydır. Denizli Şehir merkezine 30 km. mesafededir. Şehir merkezine ulaşımı toplu taşıma araçları ve özel vasıtayla rahattır.
Adresi Karahayıt Beyazıt Mah. 159 Sk No:5 Villa Yavaş Pamukkale / DENİZLİ
Yüzölçümü 14.881,99 m2
Arsa Payı 269/7296
İmar Durumu Satışa konu 195 ada 3 parsel ; İmar planında plansız alanda olup 1. Derece Arkeolojik ve Doğal Sit alanında ve 1. Derece ArkeolojikSit alanında kalmaktadır. Taşınmaz üzerindemevcut binalar vardır.
Kıymeti 700.238,00 TL
KDV Oranı %18
Kaydındaki Şerhler Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 11/06/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 07/07/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : Pamukkale Belediyesi Mezat Salonu - Hatipoğlu Mah. Atatürk Cad. 1070 Sok. No:1 Kat:4 PAMUKKALE / DENİZLİ
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6-İİK. 127 md. uyarınca İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ edilir, adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adreslerinin tebligat adresleri olarak kabul edilir, bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçecektir.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/8536 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.12/01/2021

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER