EREĞLİ (KONYA) İCRA DAİRESİ

Aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup:

EREĞLİ (KONYA) İCRA DAİRESİ

T.C.
EREĞLİ (KONYA) İCRA DAİRESİ
2020/198 TLMT.
TAŞINIRIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup:

Birinci artırmanın aşağıda belirtilen gün, saat ve yerde yapılacağı ve o gün kıymetlerinin %50'sine istekli bulunmadığı taktirde, yine aşağıda belirtilen gün, saat ve aynı yerde 2. artırmanın yapılarak satılacağı; şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen değerinin % 50'sini bulmasının ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olmasının ve bundan başka paraya çevirme ve payların paylaştırma giderlerini geçmesinin şart olduğu; birinci artırmadan on gün önce başlamak üzere artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebileceği, birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden başlamak üzere ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebileceği, mahcuzun satış bedeli üzerinden aşağıda belirtilen oranda KDV'nin alıcıya ait olacağı ve satış şartnamesinin icra dosyasından görülebileceği; gideri verildiği takdirde şartnamenin bir örneğinin isteyene gönderilebileceği; fazla bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla dairemize başvurmaları ilan olunur.
 

1.İhale Tarihi 11/02/2021 günü, saat 14:50 - 14:55 arası.
2.İhale Tarihi 04/03/2021 günü, saat 14:50 - 14:55 arası.
İhale Yeri KAPICILAR YEDİEMİN OTOPARKI - EREĞLİ MAKAS BÖLGE TRAFİK YANI EREĞLİ/KONYA 

 No   Takdir Edilen Değeri TL.   Adedi    KDV   Cinsi (Mahiyeti ve Önemli Nitelikleri)
1 86.000,00 1 %1 06AGM611 Plakalı, 2017 Model, HONDA Marka, R16B11327789 Motor No'lu, NLAFC5650HW027811 Şasi No'lu, Rengi Gri. Araç Donanım Özellikleri: ABS, EBD, Hava yastığı perde, Hava yastığı sürücü, Hava yastığı yan, Hava yastığı yolcu, TİPİ CIVIC 4D 1.6 Elegance AT LPG. YAKIT CİNSİ Benzin-LPG. Vites tipi: Otomatik. Aracın anahtarı ve ruhsatı yoktur. Motoru yerindedir. Aracın geri görüş kamerası, ön ve arka park sensörleri, sunroof açılır tavan cam vardır. Vites kutusu, sağ ve sol aks milleri, direksiyon simidi üzerindeki elektronik aksamları, vites kumanda kolu ve aksesuarları, vites kumanda kolu çevresinde bulunan elektronik aksamları, ön göğüste bulunan multimedya sistemi ve elektronik aksamları sökülmüştür. Araç klimalıdır, ön ve arka camları, aynaları otomatik kumandalıdır. Aracın orijinal jantları sökülmüş yerine sac jant ve lastikler takılmış, sağ ön çamurluğunda çizikler mevcuttur. Detaylı bilirkişi raporu müdürlüğümüz dosyasında mevcuttur.
Bilirkişi tarafından satışa konu aracın piyasa rayiç değerinin 150.000,00 TL olduğu, yukarıda (5) kalem olarak belirtilen eksik parçaların toplam bedelinin 64.000,00 TL olduğu ve bu hali ile aracın satışa konu takdir edilen değerinin 86.000,00 TL olduğu tespit edilmiş, bilirkişi raporuna göre eksik olan parçaların tamamlanmaması halinde aracın trafiğe çıkabilecek durumda olmadığı, liste halinde bilirkişi raporunda belirtilen eksik parçaların tamamlanması halinde trafiğe çıkabileceği bildirilmiştir.
Bu itibarla ve Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 23/03/2015 tarih, 82084579/1722/10471 sayılı Hacze Konu Olan Eksik Parçalı Araçlar konulu yazıları uyarınca aracın tescil aşamasında tescil kuruluşuna yazılacak yazıda "yukarıda belirtilen söz konusu eksik parçalarının yasal yoldan temin edilmesi ve bunların belgelendirilmesi halinde tescil ve muayene işleminin yapılması, eksik parçaların yasal yoldan temin edildiği belgelenemediği takdirde tescil işlemi yapılmayacağı" hususu ihaleye katılacak ilgililere tebliğ ve ihtar olunur.

(İİK m.114/1, 114/3)

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 63'e karşılık gelmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER