GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

Samsun İli, İlkadım İlçesi Cedit Mahallesi, Ada : 7181, Parsel :17 de kayıtlı bulunan 97,12 m2 arsa ve üzerinde bulunan betonarma karkas tarzında yapılmış 1 adet bodrum, 1 adet zemin ve 3 adet normal kattan oluşan her katı mesken olarak kullanılan bina 377.507,52.- TL muhammen bedelle satılacaktır.

GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. SAMSUN 1.SULH HUKUK MAHKEMESİ
SATIŞ MEMURLUĞU

SAYI : 2019/28 Ort.Gid.Satış
GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI
Samsun 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğundan;
Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:
Samsun İli, İlkadım İlçesi Cedit Mahallesi, Ada : 7181, Parsel :17 de kayıtlı bulunan 97,12 m2 arsa ve üzerinde bulunan betonarma karkas tarzında yapılmış 1 adet bodrum, 1 adet zemin ve 3 adet normal kattan oluşan her katı mesken olarak kullanılan bina 377.507,52.- TL muhammen bedelle satılacaktır.
Samsun 100. Yıl Bulvarının güneyinde ve takriben 150 metre mesafede bulunmaktadır, çevresinde yapılaşmala eski olup genelde kaçak yapılmış 3-4 katlı binalar mevcuttur, her türlü belediye hizmetlerinden istifade etmektedir, Ladik sokak üzerinde bulunmakta ve sokağa cephelidir, binanın normal katları 1 adet antre, 1 adet salon, 2 adet yatak odası, 1 adet mutfak ve 1 adet tuvalet/banyodan oluşmaktadır. Dış kapılar çelik, iç kapılar ahşaptan yapılmıştır, pencereler PVC doğrama yapılmıştır, merdiven kaplamaları mozaik, binanın ısıtma sistemi sobalıdır, binadaasansör yoktur, binanın iç ve dış sıvaları yapılmıştır, binanın çatısı yapılmamıştır, binanın bodrum katı 22,55 m2, zemin katın alanı 84 m2, diğet 3 katın alanı ise 88 m2 dir. Bina takriben 52 yıllık olup % 25 yıpranma, % 4 eksik imalat mevcuttur.

Satış Şartları:
1.Satış 04/10/2021 günü saat 14.00 – 14.10 saatleri arasında Samsun 1. Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa 29/01/2021 günü saat 14.00 – 14.10 saatleri arasında Samsun 1. Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda ikinci açık artırma yapılacaktır. Birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerinin % 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
Elektronik ortamda teklif vereceklerin teminatını Vakıflar BankasıTR930001500158007300706469 numaralı hesaba yatırmaları gerekmektedir.

2.Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20’si nispetinde pey akçesini internet hesabına yada mahkeme veznesine yatıracağıveya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Hissesi % 20 den az olan hissedarlarda ihaleye katılabilmek için hissesi ile % 20 arasındaki kısım için aynı işlemi yapmaları gerekmektedir. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. Binde 5,69 Damga vergisi,% 1 KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir, satıcılara ait olan tellaliye harcı dağıtım tablosunda hisseleri oranında taraflara yükletilmek üzere ihale sonrası alıcı tarafından yatırılacaktır, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3.İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin ( * ) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özelliklefaiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile ( 15 ) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4.Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanunun 133.maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5.Şartname ilan tarihinden itibaren herkesi görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

6.Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatının kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/28 Ort.Gid.Satış sayılı dosya numarasıyla dairemize başvurmaları ilan olunur.41/10/2020

( İ.F.K. 126 )(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER