banner223

Samsun'un En Genç Muhtarı

Samsun'un İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi Muhtarı Seda Keklik hem Samsun'un en genç muhtarı hem de yaptığı hizmetler birçok muhtarı geride bırakıyor.

Samsun'un En Genç Muhtarı

2019 Yerel seçimlerde İlkadım ilçesi, Fatih Mahallesi muhtar adayı olan Tonguç Ali Anıl seçimleri kazanarak İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi muhtarı seçildikten sonra birçok aileye yardım ederek adından söz ettirdi. 

Muhtar Anıl, seçildikten sonra işlerinin yoğunluğu sebebi ile istifa etti. Yerine birinci azası Seda Keklik muhtar olarak geldi. Mahallede Tonguç amca olarak tanınan ve birçok sosyal projelere imza atan Tonguç amca muhtarlığı Seda Keklik'e bıraktıktan sonra mahalleden elini çekmedi.  Muhtar Seda Keklik ile mahallede ihtiyaç sahiplerine ulaşarak kumanya yardımında bulunuyorlar.

Tonguç Ali Anıl 2009 yılında dönemin mahalle muhtarı Yaşar Keklik'inde yönetimde bulunduğu 1453 Fatihspor'u çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması için kurdular. 2016 yılında mahalle muhtarı Yaşar Keklik vefat ettikten sonra kızı Seda Keklik babasının izinden giderek mahallenin ve Samsun'un en genç muhtarı olarak ve yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle de babasının adını yaşatmaya devam ediyor.

Seda Kekllik, Tonguç amcam mahallemize hizmet etmiş ve hala hizmet eden gönül adamıdır. Binlerce kişiyi işe sokmuş, çocuklar kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye rahmetli babamla 1453 Fatihspor'u kurdular. Tonguç amcam benim her şeyim, hala eli benim elimdedir.  Amacımız ise mahallemizi daha güzel yaşanabilir bir hale getirmek ve herkesin yardımına koşmaktır.Tonguç amcam diyorum benim en büyük destekçim kendisine de teşekkür ediyorum"  Ayrıca mahallemizde her yıl şehitlerimizin adını taşıyan takımlarla beraber  futbol turnuvası düzenliyoruz şampiyon olan takımın ailelerini ise umreye gönderiyoruz" dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Enver ince
Enver ince - 4 yıl Önce

Seda fatih mahallesi çocuğu olarak tonguç kardeşime ve rahmetli yaşar kardeşimin kızı sedaya öncelikle teşekkür eder başarılarının devamını Allahtan dilerim.

SIRADAKİ HABER