İNSAN OLMAK

Sosyal medyadan ve günümüz yaşantımızdan da gördüğümüz üzere insanın içinin kabullenemeyeceği bir çok olay ve haberle karşılaşmaktayız. 

Teknolojinin her geçen gün geliştiği dünya düzeninde, insanlık neden geride kaldığını merak ediyorum.

Amacımız birilerini eleştirip yargılamak değil. Çünkü insanoğlu istemeden de olsa zaman zaman hataya düşebilen, yanlış yapan ve nefsi olan bir varlıktır. 

Eğitimimize önem verdiğimiz kadar aslında insanlığımızıda geliştirmeye önem vermeli, verebilmeliyiz.

Aile evde bu eğitimi yeni kuşağa vermiyor, veremiyor diye düşünüyorum. Bu yüzdendir ki okullarda "insan olmak" başlığı altında bölümler veya dersler eklenilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Mesela, insan nedir ? İnsanın nasıl davranması gerekmektedir ? Vicdan nedir ? Nefis nedir ? Ego nedir ? Empati nedir ? Karşımızdaki insanın yerine kendimizi koyup nasıl hissetiğini anlamak gibi bir çok konunun eklenip, bu konularında alt başlıkları çoğaltılıp kaliteli bir programlama ile birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin insan olmak konusunda gelişimini sağlayabiliriz. En önemliside "manevi" duyguların gençlerimiz için çok önemli olduğunu unutmamalıyız.  

Aslında hepimiz insanlık okulunun öğrencileriyiz. Sadece insanlar bizim öğretmenimiz değil, doğa bile bize bir çok sey ögrettiği için oda bizim öğretmenimizdir. Mesela hayvanlar bize çok sey öğretmektedirler. Hayvanlar bizim öğretmenimizdir. İnsanlık adına her şeyden, her anımızdan ve her olaydan kendimize pay çıkarmalıyız. Öğrenmek isteyen alçak gönüllü insanlar olmaya çalışalım. 

Dünya da olan her olayı inceleyip, üzerlerinde düşünelim. Yaşamın her yerinden her anından ve her canlıdan öğrendiğimiz değerli bilgilerin farkına vararak, hayatımızı gerçekten iyi insan olarak, örnek insanlar olarak yaşamaya çalışalım. Selam ve dua ile.

YORUM EKLE