banner221

İNSANLIK NEREYE KOŞUYOR ? SALDIR GİTSİN !

İnsanlık mı kaldı ki dünyada ? Herkes aklınca, kendince ve keyfince bir dünya kurmuş; o dünyada koşup duruyor!

Aslında bu olaylar, cinayetler, kadına şiddet ve öldürmeler, katletmeler, maalesef yurdun ve dünyanın her bir yerinde yaşanıyor.

Peki bu işten kim nemalanıyor ? Kim olacak ki;elbette bu katliamları yapanlar veya bu olaylara çanak tutanlar nemalanıyor demeyelim de bu çirkin tabloya ortak oluyorlar. Yazık değ ilmi bu insanlara ? Yazık değil mi özellikle de bu yavrucağızlara, çocuklara, gençlere ?

Toplum sanki şiddet üretim merkzine dönmüş. Vurmaktan, yaralamaktan, öldürmekten zevk alan sadist insanlar topluluğuna bürünmüşüz.

Önde giden araç arkadan gelene yol mu vermiyor? Saldır gitsin ! Yaya; durmayan araca ve araç sahibine söylenip arabasına tekme mi atıyor ? Saldır gitsin !

İşte; maalesef böyle saldırgan bir toplum olmuşuz. Yok yan baktın, yok omuz attın yok şöyle yaptın, yok böyle yaptın; saldır gitsin !

Ülkemizde, şehirlerimizde ve de dünyada yaşanan bu olayların temelinde eksik olan şey nedir sizce ? Birincisi ve en önemlisi bence sevgi yoksulluğu, saygıda kusur, insanî ilişkilerde menfaat özlemi !

Dahası da var; senin var benim niye yok, geçim sıkıntısı, ahlak erozyonu, kan davası, siyasal iç çekişmeler hatta bunlar bir yana; kendi futbol takımından olmayanları vur, yarala, saldır gitsin !

Vay geldi halimize; artık millet yolda ailesiyle yürümeye bile korkar oldu ! Neyin nereden, nasıl geleceği belli olmayan bir dünyada , bir coğrafyada yaşıyoruz.

Çocuk denecek yaşta; tabancası belinde, nefret ve kin şarkıları dilinde bir nesil mi yetişiyor ? Zaten bence bu olayların kökeninde; inançsızlık, manevî değerlerimize duyarsızlık, aile tanımazlık, para kazanma, zengin olma hırsı gibi birçoksebep var.

Allah cümlemizi, ülkemizi, ailemizi, çoluk çocuklarımızı şer odaklarının gazabıdan; insansızlık fikrinden, yalancının zikrinden korusun inşallah !

Kansız, silahsız,sevgi ,saygı ve inancın egemen olduğu bir dünya özlemiyle, saygılarımla.

Oktay ZERRİN

YORUM EKLE