İTTİFAKLARIN DÜNÜ BU GÜNÜ-1

Amacımız bugünün siyasetçilerinin yaptığı gibi particilik zihniyetiyle bir partinin öne çıkartılması değildir. Türk siyasi hayatında dürüst ve samimi olarak yapılan bir siyasi faaliyet içinde samimi “milli birlik ve ittifak” çalışmaları hakkında kısa bir bilgi vermek bir hakkı teslim etmektir.

Hak ve doğru davaya samimiyetle bağlanmak, sebat etmek ve gayret göstermek büyük bir kahramanlıktır. Bu kahramanlardan biri de Yeniden Milli Mücadelecilerin ağabeyi ve hocası Millet Partisi Genel Başkanı bilge insan Sayın Aykut Edibali’dir. Edibali 1970’den itibaren “ Davamız Türk Milletinin Varlık ve Beka Davasıdır.” diyerek milli birliği, toplumsal barışı sağlamak için büyük mücadeleler verdi.

Her türlü gelişme ve başarının ancak milletin birliğinin sağlanmasıyla mümkün olacağına inanan Aykut Edibali’nin birlik çağrıları 1973’de “Milli Partiler Arası İttifak” çağrısıyla başladı. Bu çağrıda; millet olarak nasıl bir tehlike altında olduğumuzu, ittifakın ne olup ne olmadığını, neden birliğin ve ittifakın şart olduğunu, birlikte olmanın şartlarını ayrıntılarıyla ortaya koydu. Ama insanların nefisleri, mevki ve makam hırsları arzu edilen birliğin sağlanmasına engel oldu.

Aykut Edibali 2 Şubat1986’da” Tüm Partileri Milli Dayanışma ve İşbirliğine Çağırıyoruz.”diyerek tarihi bir çağrı daha yaptı.“Milli Siyasetin Meseleleri ve Birlik Davamız” adlı esrini yazdı.

Rahmetli Necmettin Erbakan ile rahmetli Alpaslan Türkeş’in bir araya gelmesini,1991 seçimlerine birlikte girmesini sağlayarak millet düşmanlarının milliyetçi ve muhafazakarları meclis dışında bırakma oyununu bozdu.

Türk siyasi hayatıyla ilgili önemli tespitlerde bulunan Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, bütün partilerin düşmüş olduğu hata particilik putudur. Biz ne Edibali’nin yoluna ne Tayyib’in yoluna ne Bahçeli’nin yoluna ne Kılıçtaroğlu’nun yoluna nede başkalarının yoluna çağırıyoruz. Biz Hakkın yoluna çağırıyoruz. Ülkenin yönetimi için faziletli ihtisaslı her şeyin ehli insanlar vardır. Yönetimi biz bu insanlara bırakma taraftarıyız diyerek birlik çağrısını bir kez daha yeniledi. 2007 yılında “Milli Demokratik ve Çağdaş Partiler Daimi Konseyi Temel Mutabakatı”nı önerdi.

DEVAM EDECEK…

YORUM EKLE