İTTİFAKLARIN DÜNÜ BU GÜNÜ-2

Milli, Demokratik Ve Çağdaş Partiler Daimi Konseyi Temel Mutabakatı (Taslağı)

1- Bu mutabakat belgesinde dile getirilen görüşler, hedefler, ölçüler ve usuller: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda ifade edilmiş bulunan hükümler ve bu hükümlerin zaruri ve akli sonuçlarıdır. Bunlar; Türkiye’nin toprak bütünlüğü, bağımsızlık, üniter devlet, laiklik milli birlik, barış gibi kıymetlerdir.

2- Tarihin ve milletin siyasetin önüne koyduğu mesele, bir veya birkaç parti arasında geçici bir uzlaşma meselesi değildir. Türkiye’nin ihtiyacı orijininden kopmuş ve çerçevesi dağılmış olan siyasetin yeniden yapılandırılması, düzeltilip, derlenip toparlanması; ahlak, usul, üslup, adap ve hedef olarak yeniden düzenlenmesidir.

3- Çökmekte ve itibar kaybetmekte olan eski ve halkın taleplerine cevap veremeyen siyasetin yenilenmesidir. Çöken ve halktan kopan eski siyaset yerine çağdaş, demokrat ve milli siyasetin yeni odağı olarak toplumun talep ettiği dönüşümün demokrasi, birlik ve barış içinde gerçekleştirilmesidir.

4- Anayasamızda nitelikleri belirtilmiş olan özelliklerin her birinin hassasiyetle korunması ve bir bütünlük içerisinde yorumlanması elzemdir. Özellikle küreselleşen dünyada milli kültürün, zati özelliklerinin korunması şarttır. Türkiye’nin dışında oluşmuş bulunan emperyal ve sömürgen siyaset anlayışlarının Türkiye’mizin de içinde bulunduğu Kuzey Afrika’dan Endenozya’ya kadar uzanan onlarca devletin ve milletin hayatında emperyal ve sömürücü güçlerin bölücü, yıkıcı etkileri karşısında Atatürk’ün Müdafaa-i Hukuk esaslarını ve stratejisini ısrarla ve şuurla savunmak sadece Türkiye’miz için değil bütün Ortadoğu milletleri için de hayati önem arz etmektedir.

5- Bu belge milli, demokratik partilerin katılımına açık bir siyaset belgesi olarak kurucu üyeler olan bu ilk hedefler beyannamesini imzalamış ve Türk Milletine açıklamış bulunan Millet Partisi ve……………..Sayın Genel Başkanları tarafından imzalanan bu belge katılmaları amacıyla milli, demokrat ve çağdaş parti tanımına uygun diğer değerli partilerimize de sunulacaktır.

6- İlk Hedefler Beyannamesi, 2008 milli, demokratik, çağdaş iktidarının hükümet programına esas olacaktır.

7- Bu temel mutabakat belgesini imzalamış ve Türk Milleti’ne ve dünyaya açıklamış bulunan partilerimiz daimi konferansı, Türkiye milli, demokrat ve çağdaş partiler topluluğu adıyla anılacaktır! Bu konsey daimi olarak çalışacaktır ve bir irtibat bürosu olacaktır.

8- Kurucularda aranacak özellikler, çalışma esnasında uyacakları ölçüler, temeller ve usuller; geçerli ve bağlayıcı belgeler, senetler, sözleşmeler halinde müştereken tanzim edilecek, onaylanacak ve onaylandıkları tarihten itibaren de bağlayıcı hale gelecektir.

9- Partiler Türkiye’de siyaseti bloke eden dağılmalara, vatandaş oylarının heba olmasına vesile olan seçim kanununun nispi temsil esasını kabul eden milli bakiye sistemine dayanan adil seçim kanununu Türkiye’nin güçlü bir iktidar oluşturmasını ve siyasette sağlayacak olan bir seçim düzenlenmesini çıkarmayı taahhüt ederler.

DEVAM EDECEK…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Seyfullah Aksu
Seyfullah Aksu - 6 yıl Önce

Gūzel