İTTİFAKLARIN DÜNÜ BU GÜNÜ-3

10- Bu belge, bu mutabakatı imzalamış olan partilerin iktidarda ve muhalefette uygulayacakları esasları ifade eden bir centilmenlik anlaşmasıdır. Ve Türk Milleti’nin uhdesine emanet edilmiştir.

11- Din, itikat, vicdan, felsefi ve ahlaki kanaat ve ibadet hürriyeti tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ayırımsız olarak anayasa ve kanunlarla teminat altına alınmış ve her türlü taarruza, kınamaya karşı korunmuş temel hakların başında geldiğini ısrarla vurgular!

12- Bu mutabakat belgesine imza koyan partilerin “milli, demokratik ve çağdaş partiler ”tanımı içinde olup olmadıkları program ve uygulamalarında kurucu üye sıfatını kazanması için aranan özellikler ve kurucu mutabakat belgesinin zenginleştirilmesi, milli demokratik ve çağdaş partiler tarafından müştereken belirlenir ve uygulamaya konur.

13- Yukarıda belirtilen hükümler belgeye imza koyacak partilerin yetkili kurulları tarafından onaylandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer.

Millet Partisinin 2007’de yaptığı bu çağrı hüsnüniyet sahibi vatandaşların yüreğinde yeni bir heyecan yeni bir umut oldu. Ama ne yazık ki 22 Temmuz da kısır particilik zihniyetiyle yapılan seçim atmosferinde bu çağrıya pek kulak veren olmadı.

Edibali ve Millet Partililer bu çağrının mutlaka anlaşılacağına ve milletin yüzyıllar boyu devam edecek birliğinin sağlanacağına inanıyor. Birlik davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz diyor.Edibali “Milli Birlik ve Doğu Meselemizin Çözüm Esasları” eserlerini yazıyor…

Tüm siyasilerimiz, milletin birliğini sağlamada, ülke meselelerini çözmede samimi ise milleti ve diğer partileri kendilerine katılmaya değil ortak mutabakat metinleri üzerinde birlikte hareket etmeye davet etmesi gerekmez mi?..

Bugün Milli İttifak(!), Cumhurun İttifakı(!), Demokratik İttifak(!)’tan bahsediliyor. Hedefleri ve ölçüleri açıkça ortaya konmayan birlik ve ittifak çağrılarının samimiyetine inanmak mümkün değil. Hangi konularda, hangi şartlarda yapılacağını bilmediğimiz birlik ve ittifak çağrıları milleti ayrıştırıp kutuplaştırmaya yönelik çağrılardır.

İttifak; Bir kişinin, partinin etrafında toplanmak değildir.İttifak; İlke, ideal, değerler ve prensipler etrafında birlik olmaktır..

Sayın Edibali’nin yıllardır yaptığı, İlke, ideal, değerler ve prensiplerini açıkça ortaya koyduğu milli birlik çağrılarına kulaklarını tıkayanlar;milleti, şartlarını açıkça ortaya koymadıkları hangi konularda anlaştıklarını bilmediğimiz bir ittifaka zorluyor. Kutuplaşmaya yönelik, zorla kabul ettirmeye çalıştıkları “milli birlik ve ittifak(!)”çağrısının samimiyetinden bahsedilemez.

Vatandaş olarak milli birlik konusunda samimiyetini açıkça ortaya koyanlardan yana mı; yoksa bizi ne olduğunu, hangi konularda anlaştıklarını bilmediğimiz, sadece milleti kutuplaştıracak bir ittifaka zorlayanlardan yana mı olacağız?..

YORUM EKLE