KADINLARI BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ANMAMIZ SAHİP ÇIKMAMIZ GEREK

        8 Mart sadece kadınları anmak, kutlamak, övgüler yağdırmak değil, kadın hakları, kadın-erkek eşitsizliği, kadına şiddet gibi konuların da tartışılması, gündeme gelmesi, kadınlarımıza daha çok değer vermemizi sağlar.
Bu tarih insanlara kadın haklarının nerelerde başladığını da hatırlatır. Kadınların çileler çekerek geldikleri bu günkü özgür ortam hepimiz için gurur vesilesidir. Gelişmekte olan tüm ülkeler gibi ülkemizde kadın hakları maalesef henüz istenen seviyelerde değil.

        Kadınlarımız, hem annelerimiz, hem eşimiz, dostumuz ve çocuklarımızın anneleridir.
Cennet onların ayakları altındadır. Onlar birer çiçektir.
Onlara bakmayı, gözetmeyi, kollamayı, koklamayı bilmek gerek..
Kadınımız ne şudur ,ne de budur..Kulaktır..
Güzel söz, yerinde iltifat, sesli destek onlara can katar..
İnsanlığın var oluşundan bu yana uygarlığın gelişmesindeki en büyük görevi üstlenmiştir.
Kadınlarımız geleceğimizdir.
Çocuklarımızı besler,eğitir, gözetir ve ömür boyu korurlar..
        Biz erkeklerin, bunu kadınlar kadar başaramayacaklarına inanıyorum. Onlar,karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir.. Çocuğu ve sevdiği erkek için dünyanın en güzel kucağına sahiptir..
Onlar zekidir, sevdiği erkeği vezir eder… Ancak ne yazık ki tarih boyunca kadınlara şiddet uygulanmıştır.
Kadına şiddet dünyada en yaygın ancak en az cezalandırılan bir suçtur..
Dünya Kadınlarının ve tüm kadınlarımızın bu güzel gününü tekrar kutluyorum ve son sözü Nazım Hikmet’in şiirinin son üç mısrası ile noktalıyorum;

        Kadınlar, halkın en fedekar, çalışkan ve üreten bireyleridir, Bunlara karşı toplumdan hak ettiği sevgi ve saygıyı görmektedir, Diğer toplumlara bakıldığında hırpalanan, kotu davranılan ve aşağıla­nan birey olan kadın, ülkemizde “ana” olarak yüceltilmiş ve hak ettiği değeri görmektedir.

        Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında analarımız önemli ça­lışmalar gerçekleştirmişlerdir. Yeri geldiğinde cephede savaşmış, yeri geldiğinde cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır, Savaş ardından ül­kenin kalkınmasında da kadınlarımız, en ön saflarda yerlerini almıştır.

‘Kadın
O benim kollarım, bacaklarım,
Yavrum, anam, karım, kız kardeşim ve
Hayat arkadaşımdır.’

YORUM EKLE
YORUMLAR
saliha koçer
saliha koçer - 5 yıl Önce

atanur bey sizinle gurur duyuyoruz biz bayanlar kadınlar bu kadar güzel anlatılırdı yazılarınızı buyuk bi zevkle okuyorum hepimizin sesi kulaği oluyorsunuz kaleminize yüreğinize saglık hayırlı geceler efendim