Kaymakam Murat Zadeleroğlu kimdir?

Trabzon'un Dernekpazarı İlçesi Akköse köyü nüfusuna kayıtlı olan Murat Zadeleroğlu, 1980'de Bursa'da doğdu. 1995 yılında Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulundan, 1998 yılında Bursa Cumhuriyet Lisesinden, 2003 yılında ise Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan Murat Zadeleroğlu, 2006 yılında 93.dönem Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.

Giresun'da teftiş stajını, Tokat'ın Erbaa İlçesinde kaymakam refikliği stajını tamamlayan Zadeleroğlu, Samsun'un Yakakent İlçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

Manchester Üniversitesinde 1 yıl süre ile İngilizce ve kamu yönetimi eğitimi alan Murat Zadeleroğlu, 6 Ekim-14 Kasım 2008 tarihleri arasında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde 40. dönem Kamu Diplomasisi Kursuna katıldı. 17 Kasım 2008-26 Şubat 2009 tarihleri arasında düzenlenen 93. Dönem Kaymakamlık Kursundan mezun oldu.

Giresun Çamoluk, Ağrı Taşlıçay ve Ağrı Eleşkirt İlçelerinde Kaymakamlık görevinde bulundu. Taşlıçay ve Eleşkirt İlçelerindeki görevi sırasında Kaymakam Murat Zadeleroğlu'na Fahri Hemşerilik Beratı verildi.

Fatma Dilek Zadeleroğlu ile evli olan Murat Zadeleroğlu, son olarak Adıyaman-Gölbaşı İlçesinde Kaymakamlık görevindeyken, İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesine göre Terme Kaymakamlığına atandı. Zadeleroğlu, 1 çocuk babasıdır.