Kendine ve Sevdiklerine Sahip Çık Aşı Ol!

Covid-19 sadece bizim ülkemizde değil bütün dünyada hastalıklara ve ölümlere neden oluyor. Ve yine bütün dünya Covid-19’a karşı ciddi bir mücadele veriyor. Şu an gelinen nokta bu virüse karşı tek çözüm Covid aşısını yaptırmak.

Bütün devletler vatandaşlarına çağrıda bulunuyor, hastalıktan korunmak için aşınızı yaptırın diyor! Yani şu anki mücadele aşılamayı yaygınlaştırmaktır.

Peki birileri aşı yaptırırken bir kısım vatandaşlar neden aşı karşıtlığında ısrar ediyorlar. Aşının yan etkilerini savunuyorlar. Ancak ufak tefek geçici yan etkisi dışında kalıcı yan etkisinin olmadığını tüm bilim adamları söylüyor ve bizzat kendileri aşı oluyorlar.

Peki bu aşı karşıtlarının amacı nedir? Kesinlikle siyasi ve politiktir ! Siyasi iktidara muhalefet etmek. Çok insana virüs bulaşsın, çok insan hasta olsun, hatta ölsün ve siyasi iktidar zor durumda kalsın! Bu insani bir yaklaşım mı? Asla: insanların hastalanması, ölmesi kimi mutlu eder, terör sevicileri ve hainleri. Bilinçli bir Müslüman ve vatansever bunu yapar mı, asla!..

Doğru olan nedir? Doğru olan şudur: Allah’ın emri olan nefsi ve nesli korumaktır. Hastalıklara karşı tedbir almak kendini ve sevdiklerini korumak Peygamberimizin sünneti, Yüce Allah’ın da emridir. Birisinin ölümüne ve hastalığına vesile olmak adam öldürmek gibidir ve dinimizce de bu haram kılınmış, yasaklanmıştır.

Peki aşı karşıtları bunu nereden çıkarıyor? Belirli gazete ve televizyonlar el altından aşı olmayın yan etkisi çok propogandasını yapıyorlar. Onları da dış güçler ve insanlık düşmanı hain örgütler teşvik ediyor. Çok insan hastalansın, çok insan ölsün, iktidardakiler çaresiz kalsın ve istifalar, siyasi kaoslar gündeme gelsin.

Tek istedikleri budur. Çünkü onlar da biliyor ki bu aşının ciddi ve kalıcı hiç bir yan etkisi yoktur; aynen grip aşısı gibi bir aşı olup vücutta bağışıklık kazandırmak için uygulanmaktadır!

Peki aşı karşıtlığı insani mi? Asla insani değil; İslami mi, İslami de değil! Ya nedir, politik ve siyasi… Hastalıklara karşı tedbir almayı öneren bir peygamberin ümmeti ve Sağlığımızı- nefsimizi ve neslimizi korumayı emreden bir Allah’ın kulları olan bizler kime inanıyor, kime hizmet ediyoruz? Diye insanca ve İslamca düşündük mü? Düşündük; deseniz aşı karşıtı olamazsınız!

Virüs bulaşsın hastalık artsın, daha çok insan ölsün; insani mi? Asla insani de değil insanlık dışı bir hadisedir.Hastalığa karşı tedbir almaz, hastalığı insanlara bulaştırır, ölümüne neden olursanız, kusura bakmayın siz insanları katleden bir cani konumundasınız demektir ki: Allah’dan korkarız…

Ona buna, inanma nefsini ve neslini- sevdiklerini koru, Covid-19
Aşını yaptır gönül huzuru ile Allah katına ulaşıp: “Ben bütün tedbirlerimi aldım Ya Rabbi yine de başıma geldi” de!.. Hastalanırsan da sabret, çaresini ara ve Allah’a tevekkül et! İslam da budur, din de insanlık da bunu gerektirir.

Aşını ol, kendini sevdiklerini hastalıklara karşı koru, gönül huzuru ile yaşamaya- Allah’a kul kul olmaya devam et…Şimdilik: Başka bir çıkar yol yok. Nefsini, neslini koru.

YORUM EKLE