Kızıl Elma Göklerde Uçmaya Hazırlanıyor!

Kızıl Elma: Türk Dil Kurumu’nda iki anlama geliyor. Osmanlılar tarafından Roma ve Viyana şehirleri için kullanılan sembolik ad olarak tanımlanmış. Kızıl Elma’nın ikinci bir anlamı ise, yeryüzündeki bütün Türkleri birleştirip büyük bir imparatorluk kurmayı amaç olarak kabul gören ülkü. Turan kelimesinin eş anlamlısı olarak yer alıyor.

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlar ile geliştirdiği savunma sanayisine yenisi ekleniyor. Savaşın kazanını belirleyen SİHA’lar dünya basınının manşetini süslerken geçtiğimiz günlerde Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) 40 bin 170 feet yüksekliğe çıkarak rekor kırmıştı.

Selçuk Bayraktar rekor sonrası yaptığı açıklamada, “AKINCI 40, 100 ft’te! “AKINCI B” kendisine ait olan irtifa rekorunu kırdığını; milli ve özgün tasarım olduğunu ifade etmişti. AKINCI bir hava aracı olarak en yüksek irtifaya ulaşmıştı. Bayraktar da: “Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” demişti.

Türkiye’nin göğsünü kabartan bu rekor sonrası Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’dan yeni bir paylaşım geldi. 12 Haziran 2018’de yaptığı paylaşımı hatırlatan Selçuk Bayraktar üretim hattına giren MİUS-İnsansız Savaş Uçağı’nı duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Selçuk Bayraktar, MİUS-İnsansız Savaş Uçağı’nın son görüntülerini paylaştı. Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdiğini söyleyen Bayraktar, “Bayraktar “KIZILELMA” Yolda geliyor, takipte kalın” diye müjdesini verdi. Selçuk Bayraktar’ın paylaşımı kısa sürede büyük beğeni topladı.

Baykar Bayraktar Kızılelma, Türkiye merkezli insansız hava aracı üreticisi Baykar Savunma tarafından tasarım ve geliştirme çalışmaları devam eden, turbofan motorlu insansız savaş uçağıdır. iProjenin kod adı başlangıçta MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) olmuş; resmî adı “Kızılelma” ise, 12 Mart 2022 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştır, denildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, “Şu an 4,5 ton kalkış ağırlığına sahip, Bayraktar’ın birkaç kat daha büyüğü olacak bir tasarım üzerinde çalışıyoruz. Bu araç daha yükseğe çıkacak, daha fazla havada kalacak. Daha farklı görevler yapacak. Bunun yanında Milli İnsansız Muharip Savaş Uçağı olarak adlandırılan yani insansız jet olarak belirtebileceğimiz proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle: “ İstikbal Göklerdedir !” Müjdesi Türkiye için elhamdüllah gerçek oluyor. Bu durum dosta güven verirken  düşmana da korku salmaya devam ediyor! Yerli ve milli üretimle çağa damgamızı vurmak inşallah bize (Türkiye Cumhuriyetine) nasip olacaktır!..

YORUM EKLE