Kökten Çözmek Gerekti!

Tarihte Bu Gün: 1- Uluslararası Çalışma Örgütü, kuruldu. (1919)

Bu örgüt, bütün dünyada işçi sınıfının İNSANCA YAŞAMA mücadelesinin önemli bir kilometre taşıydı. Şimdi ne oldu. Bir virüs dizisi çıkardılar. Onyıllar öncesinden planladıkları gibi, Uzakdoğu’dan dünyaya saldılar. Amaç neydi: Dünya nüfusunun 500 Milyona çekilmesiydi elbet. Bunu da silahla yapmadılar suç olmasın, savaş çıkmasın diye. Ama dün ULUSLARARASI ÇALIŞMA ÖRGÜTÜ işçi sınıfının kazanımlarının dönüm noktasıyken, bugün 500 milyona çekilecek dünya nüfusunun argümanlarını konuşuyoruz.

Peki Nedir  Bu argümanlar:

Niçin Dünya Nüfusu 500 Milyona Çekilmek İsteniyor?

1-Dünya üzerinde yaşlı nüfus gittikçe artıyor ve emeklilik sistemleri İFLAS etmeye başlıyor. Emekli maaşlarını tedricen düşürmek, hem mevzuata müktesep haklara takılıyor hem de toplumsal tepkilere neden oluyor, bu büyük bir sorundu KÖKTEN ÇÖZMEK GEREKTİ

2-Teknolojinin aritmetik değil geometrik gelişmesi ve ilerlemesi nedeniyle hizmetler sektöründe inanılmaz yığılma ortaya çıktı, milyarlarca hizmetler sektöründe çalışmakta olan nüfusu istihdam etmek, yeni teknosfer ortamında endüstri 4.0 sürecinde neredeyse imkansızdı. Bir cihaz neredeyse 100 kişiyi işsiz bırakabiliyor, bu şartlarda toplumun doğal gelişimi, çalışma çağındaki nüfusu massedemiyordu. Bu da büyük bir sorun teşkil ediyordu ve KÖKTEN ÇÖZMEK GEREKTİ

3-65 Yaş ve üstü, (istisnalar hariç) teknoloji ucubesiydi. Parmakları tuşlara dokunmaya yanaşmıyordu ve bugünün PARMAK UCU TOPLUMUNDA bu dinazorların uyum sağlama imkanı yoktu. Toplum dinamiği bunların topluma kazandırılması ve rehabilitesini sukunetle karşılayacak kadar sabırlı değildi, KÖKTEN ÇÖZMEK GEREKTİ.

4-En önemlisi de teknolojinin gelişim süreci ile milyarlarca insanın teknolojiye adaptasyonu çok yavaştı. Bu insanları bir şekilde dijitalle haşir neşir hale getirip hayatın çoğu alanını internet üzerinden evden veya uzaktan yürütülebildiğinin gösterilmesi gerekiyordu. Firmaların, özel ve kamu sektörünün esnek çalışma, kısmi çalışma sistemlerini çok daha hızlı ve sorunsuz öğrenmesi gerekiyordu. Bunun için de bir şekilde şu veya bu KORKU sistemiyle insanları evine sokmak ve DİJİTAL DÜNYAYA  daha sıkı fıkı alıştırmak gerekiyordu, buna ilişkin gecikme sorunları yaşanıyordu ve KÖKTEN ÇÖZMEK GEREKTİ.

5-Milyarlarca yığınların kalabalıkların, TÜKETİM TOPLUMUNUN sınırsız sorumsuz TÜKETİM EĞİLİMLERİ, KULLAN AT alışkanlıkları, yaşlı dünyamızın ısınmasına neden oluyor ve küresel ısınma, kavrulma veya buz devri gibi küresel felaketlerin sinyalleri artık iyiden iyiye hissedilmeye başlanmıştı. Küresel ısınma için bir veya birkaç aylık bir süreçte dışarıya çıkmadan dünyanın soğutulması ne derece başarılı olurdu görülmesi gerekiyordu. Bunun hukuksal veya toplumsal başkaca düzenlemelerle yapılması imkansızdı, bu sorun da KÖKTEN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYORDU.

6-Daha On yıl önce 2 G, 3 G, 4 G teknolojileri artık geride kalacaktı ve insanları 5 G teknolojisi ile asimile etmek manyetik sahroşlara çevirmek zordu. Bu süreçle 5 G teknolojisine ısındırmak gerekti. Daha hızlı hareket etmek çok zordu ve bu durumu KÖKTEN ÇÖZMEK GEREKTİ.

7-5 G teknolojisi ile telefonların sim kartları gibi insanları da çip ile çiplendirmeye hazır hale getirmeleri gerekiyordu. 5 G den sonra deri altı çip uygulamalarına geçmek için dünya insanlarının çok daha hızlı hazırlanması gerekiyordu, HOMOSAPİENSLERİN yavaş olan küresel teknolojik sıçraması yavaştı ve bunu çok daha hızlandırmak gerekiyordu ve bunu KÖKTEN ÇÖZMEK GEREKTİ.

8-Homosapiens’ler hala insancıl düşünüyorlar ve dijital algoritmalara hala ısınmamışlardı. Hala feodal ve kollektivist davranışlar görülüyordu. İnsanların ATOMİZE MODELLE daha fazla bireyselleştirilmesi gerekiyordu ve bunu yapmak için konuyu KÖKTEN ÇÖZMEK GEREKTİ.

9-Maddeler artırılabilir. Sonuçta bu ve bunun gibi deklere edilmiş, ima edilmiş, gizlenmiş bir sürü başkaca gündemler ajandalar daha vardı. Ve bu ajandaların yürürlüğe konulması için olayı KÖKTEN ÇÖZMEK GEREKTİ.

Bu gün tarihte ne olmuştu sahi?

2-Urfa düşman işgalinden kurtulmuştu. (1920)

Bu konuyu da bir sonraki yıl gündeme kombine ederek detaylandırırız.

YORUM EKLE