Köpekler İçin Zehirli Olabilecek Yiyecekler Nelerdir?

Köpekler İçin Zehirli Olabilecek Yiyecekler Nelerdir?

Koyu çikolata: Theobromin isimli madde bu koyu çikolatada bulunur ve çikolata ne kadar koyu renkte ise, o kadar tehlikelidir. 125 gram bu çikolatadan 20 kg ağırlığında bir köpeği rahatlıkla zehirleyebilir. Köpeğin central sinir sistemi, kalp ve dolaşım sistemi, solunum sistemi ve idrar yolları sistemi etkilenebilir. Zehirlenen köpeklerde semptomlar görülünceye kadar 24 saat geçebilir.

Çiğsoğan, kızartılmış soğan ve Sarımsak: Bu gıdalardaki zehirli olan madde organothiosulfat dir. Bu hemoglobini yıkımlar ve kanin dokulara oksijen taşınmasını önler. Köpeklerde soğan zehirlenmesinin belirtileri ½-1 saat sonra ortaya çıkmaya baslar.

Avocado: Persin zehirlenmesine sebep olur. Kalp kasında ve meme´dokusu bezlerinde akut hücre ölümüne sebep olur. Avocadonun bazı çeşitleri diğerlerinden daha zehirli bir etkiye sahiptir. Çok kötü şartlarda az miktarı bile semptomlar verebilir

Kuru Üzüm: Kuru üzümdeki zehirlenmeye sebep olan madde bilinmiyor, fakat böbreklerde hasara ve pankreasta iltihaplanmaya sebep olabilir. Bazı köpek ırklarında çok az miktardaki kuru uzum tanesi, 7 üzüm tanesi bile zehirlenmeye yol açabilir.

Çiğ patates: Solanin adli madde zehirlenmeye sebep olabilir köpekte. Solanin tahriş edici özelliği vardır ve mide ve bağırsakta irritasyon, ani kan eksikliğine sebep olur ve köpeğin sinir sistemini etkiler.

YORUM EKLE