Korona Virüs’ün Faydaları | The Advantage of Coronavirus on The Sectors

Ön not: Yabacı uyruklu okurlarım yazımı google translate sistemiyle okuyabilirler.

Kaç gündür yazacağımı söyledim çevremde bir türlü elim değmedi. Bu covid 19 ne menem bişeymiş diye. Önce etimolojisinden başlayalım. Corona virüsü adını nereden almış, kim vermiş.

Coronaviruslar (Koronavirüs), Coronaviridae familyası (ailesi) içinde bulunurlar. Başlıca dört türde sınıflandırılırlar. Bunlar: Alfa, Beta, Gama ve Delta Coronaviruslar’dır (koronavirüs). İnsan, yarasa, domuz, kedi, köpek, kemirgen ve kanatlılarda bulunabilmektedirler. Korona Virüs’ün adı canlı türünün aile adıdır aslında. COVID-19 virüsü, SARS-CoV ve MERS-CoV’unda içine bulunduğu beta-coronavirus (beta- koronavirüs) ailesi içinde yer almaktadır. Yani bu virüs ailesi içindeki bireylerden biri.

Covid 19 adı ise şöyle: Corona Virüsümüz, Coronanın Cooo su, Virüsün viiii si, İngilizce “ölüm” veya “hastalık” anlamına gelen “decease”, “diesease” teriminin son harfinin kombinasyonuyla, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sevimsiz yaratığımızın adını 11 Şubat 2020 tarihinde koyuverdi. Sonundaki 19 ise, virüsümüzün 2019 yılında tanılanmaya başlamasından kaynaklanmaktadır. Kendileri evrimsel doğal seleksiyonla mı oluştu yoksa bir azman tarafından mı üretildi bilinmez ama, AZMAN tarafından özel olarak bir kısım insanlar borsalarda vurgun yapsın diye üretildiğini kuvvetle muhtemel görmekteyim.

Şimdi gelelim kurufasülyenin faydalarına, (düzeltiyorum) KORona Virüs’ün Faydalarına:

Korona Virüsün Faydaları: (Benefits of Coronavirus – Covid 19):

1. En başat faydası, bütün dünya ülkelerinde temizlik kavramını ve beyinlerdeki HİJYEN partikülünü tetikledi, bundan sonra çok uzun süre insanların beynindeki ‘hijyen” partikülü müteyakkız kalacaktır. Kendimi bildim bileli benim sürdürdüğüm alışkanlıkları insanlar virüs nedeniyle uygulamak zorunda kalması hoşuma gitmedi değil.

2. En büyük ikinci faydası, aile içindeki birincil ilişkileri güçlendirdi, aile bireyleri birbiriyle doyasıya (bazılarına göre) bıkasıya birbirine doyacak.

3. Üçüncü desem de aslında 1. liği hakeden faydası, bütün dünyada uzaktan (“interactive”) eğitim ve “esnek çalışma” sistemini patronlara zor gelse de hem sisteme oturttu, hem de beyinlere iyice yerleştirdi. Ki bu çoktaaan hem özel hem kamu sektörüne TEMELDEN yerleşik bir çalışma ve eğitim sistemi haline gelmeliydi.

4. Temizlik ve Hijyen sektöründe hizmet veren anyonik madde üreticilerini ve satıcılarını bolca zengin etti.

5. Dijital dünya ve dijital dünya ile ilgilenen firmalar gördüğü göreceği en mutlu yılını yaşamakta. Evine kapanan herkes birbirlerinin yüzünü görmek istemedikçe ekrana bakınmaya bazen de ileri giderek TAPINMAYA başladılar. Dijital Dünyada hizmet eden firmalar inanılmaz paralar kazandı. Bu vesile ile kağıt bası kitaplar okunurken gülümsemeye başladılar. İnsanların beyinlerindeki “bakma” “seyretme” partikülü yanında“okuma” partikülü biraz daha gelişmeye başladı.

6. Lojistik sektörü kendini yoğun kitlesel taleplere karşı hazır hale getirdi. Bir nevi bir küresel nükleer veya kimyasal saldırıya karşı son derece hazır hale geldiler.

7. Ve cocuklar. En çok ta çocuklar corona virüs hazretlerine teşekkür etsinler. Zira bol bol ebeveynlerini yanlarında görmeye başladılar.

8. Sağlık sektörü ve bütün dünyadaki hastanelerimiz “EPİDEMİ” konusunda tam teşekküllü bir tatbikat yapmış oldu, NBC taarruzu veya kimyasal veya radyoaktif saldırı veya felakete karşı biraz da olsa alt yapı güçlendirmeleri yaptılar.

9. İletişim sektörü, sebze meyve sektörü özellikle antioksidan gıdalar talep patlaması yaşadı.

10. İnsanlar sosyal ortamlarda hastalıklı olma durumlarında nasıl davranacakları konusunda uygulamalı olarak “adab-ı muaşeret dersi almış oldu. Son birşey daha yazayım, yıllardan beri amip öglena, terliksi hayvan gibi ucube varlıkları görmekten sıkılmıştık. Coronanın dairesel küresel görünümü bizim için karşı tarafın bir “imaj tazelemesi” idi.)))

Eveet, bu sayılar elbette ki artırılabilir. Her artırırılan madde bir sonraki maddeni tafsilatına dönüşmeden on maddede olayı kapatalım dedim.

Son cümlemiz şu olsun: Her risk kendi içinde çok büyük FIRSATLAR doğurur. Yeter ki iyi yönetilsin.

Kalın sağlıcakla. Aydınlık yarınlar diliyorum hem ülkemin hem bütün dünyanın insanlarına.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Burak Demir
Burak Demir - 4 yıl Önce

Bu nasıl bir kafa?

Burak Demir
Burak Demir - 4 yıl Önce

Çok değişik bir yorum yeteneğiniz var. Bence keşfedilmemiş bir yeteneksiniz. Çok yakın bir zamanda virüsle tanışmanız temennisiyle iyi günler diliyorum.