KOSOVA’DA FOTO SAFARİSİ - 3

Gençler anı anıtlaştırıyor…

Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri ile fotoğraf çekmek için Rugova Drim Su Şelalesine gittik.

Kosovalı gençler birbirlerinin fotoğraf çekimlerinde yardımcı oldular, birbirlerinin fotoğrafını çektiler, birbirlerine modellik ettiler. Gençler, yaşadıkları bu güzelliklerin fotoğrafını çekerek anıtlaştırma peşindeler. Birbirine gülümseyerek bakıyorlar, fotoğraf makinelerinin, ışık ve mesafe ayarlarına yardımcı oluyorlar. En güzel yeri bulmada işbirliği yapıyorlar. Kardeşçe yan yana yürüyorlar. Kimi dere kenarında, kimi ağaçların altında, kimi taşların üzerinde, kimi şelalenin kıyısında, kimi şelalenin altındaki suların güzelliklerini yakalama peşindeler.

Öğle yemeğinde foto safarinin etkinliğinde katılan ve öğrencilerle birlikte fotoğraf çeken, aynı zamanda fotoğrafçılığa meraklı olan Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Cem Sinan BARIN yaptığı konuşmada; Türkiye’nin bölge için yaptığı faaliyetler ile Fotoğrafçılık Safarisi etkinliğinden beklentilerini ifade ettiler.

Yemek sonrasında Türkiye’den gelen belgesel fotoğraf sanatçısı Ahmet KUŞ, daha önce çektiği fotoğraflarda bir slayt gösterisi yaptı. Fotoğraf çekim tekniklerini çekim inceliklerini anlattı. Verimli bir etkileşim gerçekleşti.

Barış ve kardeşliğe doğru…

Değişik milletlerin gençlerini bir araya getiren 3. Foto Safari Etkinliği, Kosovalı gençlerin bir araya gelmesini sağlamanın yanı sıra, gözlemlediğim kadarıyla birbirlerinin tanıdıktan sonra gayet iyi anlaştılar, arkadaş oldular, birbirlerinin telefonlarını aldılar ve birbirlerini facebook eklediler, birlerine arkadaşlık gönderdiler, gönderilen arkadaşlık isteklerini kabul ettiler.

Kosova Yunus Emre Enstitüsü 3. Foto Safari Etkinliği, Kosovalı gençlerin bir araya gelmesine, meslek edinmelerine, bir birini tanımasına, karşılıklı güven duygusunun gelişmesine, kardeşliğin tesisine, barış ortamının devamına katkı sağladığına ve etkinliğin amacına ulaştığını rahatlıkla söyleyebilirim.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Alp KARDAŞ
Alp KARDAŞ - 5 yıl Önce

Namık Kemal Hocam,
Yazılarınızı Facebook sayfasından ulaştık.
İlgi ve beğeni ile okuyoruz...
Sanki sizinle beraber o coğrafyada gezdik.
Bilgiler de edindik.
Eline ve yüreğine sağlık.
Saygılarımla..