banner221

Bilimi okul koridorlarıyla buluşturdular

- Karabük'ün Safranbolu ilçesinde lise öğrencileri, resim öğretmenlerinin öncülüğünde boyadıkları koridor duvarlarını "Bilim Sokağı"na dönüştürüyor - İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş: "Koridorlarımızın hem eğitici hale gelmesini, hem eğlendirici hale gelmesini, aynı zamanda eğlendirirken de öğretmeyi amaçladık"

Bilimi okul koridorlarıyla buluşturdular

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki lise öğrencileri, bilimi sevdirmek ve daha kolay öğrenmeyi sağlamak amacıyla "Bilim Sokağı" oluşturuyor.

Safranbolu 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri, resim öğretmeni Yılmaz Darılmaz'ın öncülüğünde koridor duvarlarına bilimle ilgili yaptıkları çizimleri de kendileri boyuyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce de öğrenciler tarafından "Edebiyat Sokağı" açıldığını söyledi.

Güzel bir uygulama olduğunu ifade eden Gümüş, "Eğitim öğretim sadece sınıflarla sınırlı değil, her yerde yapılabilecek olgu. Koridorlarımızın hem eğitici hale gelmesini, hem eğlendirici hale gelmesini, aynı zamanda eğlendirirken de öğretmeyi amaçladık. Daha önce 'Edebiyat Sokağı'nı açmıştık, şimdi koridorlarımızda 'Bilim Sokakları'nı açıyoruz. Burada en büyük özellik, bunları oluştururken öğrencilerin ve öğretmenlerimizin kendi el emeğinin olması." diye konuştu.

Öğrencilerin çalışmayı yaparken el becerilerinin de geliştiğini aktaran Hasan Gümüş, şunları kaydetti:

"El becerileri gelişirken aynı zamanda resim yeteneklerini geliştiriyor, bunun yanında öğrendiği konuları pekiştirme şansına sahip oluyorlar. Diğer duvarda matematikle ilgili çalışmaları yaparken öğrendikleri matematik konularını pekiştirmeye ve diğer öğrencilerin de bu koridordan geçerken öğrendikleri bilgileri akılda tutmalarına yardımcı oluyor. Koridorlar da tek bir renkten çıkıp, eğitici ve öğretici hale geliyor. Bunu ilçemizdeki tüm okullarımızda yaygınlaştırmaya devam ediyoruz."

Resim öğretmeni Yılmaz Darılmaz da okul koridorlarındaki monotonluğu ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Kendisi için öğretilenden ziyade görselliğin önemli olduğunu vurgulayan Darılmaz, "Renklerin oluşumunu görerek, hissederek yapıyoruz. Aynı zamanda teorik derslerle de bağdaşıyor." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER