"Bölgede kış, doğa ve ekoturizmde potansiyeli en yüksek iliz"

- Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler: - "Bölgede kış turizmi, doğa turizmi ve ekoturizmi alanında belki de en şanslı ve potansiyeli yüksek iliz. Ordu artık sadece 3 ay yaz mevsiminin yaşandığı yer olmayacak"

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, "Bölgede kış turizmi, doğa turizmi ve ekoturizmi alanında belki de en şanslı ve potansiyeli yüksek iliz. Ordu artık sadece 3 ay yaz mevsiminin yaşandığı yer olmayacak." ifadesini kullandı.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu'nun denizi ve doğası ile müthiş bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Turizm denilince akla deniz geldiğini ancak son yıllarda bu olgunun değişmeye başladığını aktaran Güler, kış mevsimi, doğa ve ekoturizme olan ilginin giderek arttığına işaret etti.

Karadeniz Bölgesi'nin bu üç özelliği bünyesinde barındırdığına dikkati çeken Güler, şöyle devam etti:

"Karadeniz'de turizm hareketliliği giderek artıyor. Bu hareketlilikten pay almamız için çalışmalarımızı en ince detaylarıyla sürdürüyoruz. Bölgede kış turizmi, doğa turizmi ve ekoturizmi alanında belki de en şanslı ve potansiyeli yüksek iliz. Ordu artık sadece 3 ay yaz mevsiminin yaşandığı yer olmayacak. Öncelikle kış turizmini hareketlendireceğiz. Bu arada karavan turizmi de giderek önem kazanıyor. Bu amaçla karavan turizmi için rotalarımızı belirledik. Boztepe bizim misafir odamız. Teleferik bundan sonra geç saatlere kadar çalışacak."

Güler, her ilçeye sosyal tesis kazandırmak için projeleri uygulamaya koyacaklarını anlatarak, gelen turistlerin günü birlik gelip gitmemesi, ekonomiye ve sosyal hayata katkıda bulunmaları için çabalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Turizmde "kültür" unsurunun bulunduğunu vurgulayan Güler, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ordu, tarihi, kültürü, yaşanılabilir ortamı, aydın insanları, tiyatrosu ve güzellikleriyle kendi kendine yeten bir şehir. Burası güzel, latif, hoş bir şehir olsun istiyoruz. Bunun için ekoturizmi de canlandırmak istiyoruz. Yaklaşık 400 mahallenin uygun olan en güzel evlerini seçip sahipleriyle konuşarak bir ya da ikisini restore edip pansiyon olarak kullanmasını sağlamayı amaçlıyoruz."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER