banner223

Kent Müzesi'nde 18 Mart sergisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinesinde Kent Müzesi’nde Çanakkale Sergisi açıldı.

Kent Müzesi'nde 18 Mart sergisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinesinde Kent Müzesi’nde Çanakkale Sergisi açıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Deniz Zaferi ve Mehmetçik sergisi açtı. Kent Müzesi'nde,  Genelkurmay Başkanlığı arşivinden derlenen fotoğraflardan oluşan sergi ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.
Büyük zaferin 106 yıl sonra bir kez daha hatırlatılması, önemi ve manasının genç beyinlerde kalıcı şekilde yer alması için açılan sergide, kahraman şehit ve gazilerimizin destansı mücadelesi fotoğraflarla anlatıldı.

Türk milletinin Çanakkale'de yedi düvele karşı verdiği destansı mücadelenin dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olduğunu kaydeden Kültür ve Turizm Daire Başkanı Ömer İdris Akdin, "Tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır Çanakkale. Orada başlayan varoluş sürecimiz Kurtuluş Savaşı ile devam etmiş sonunda bu mücadele bize Türkiye Cumhuriyeti'ni armağan etmiştir. Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak biz de Çanakkale'mizin o ruhunu bir kez daha gözler önüne sermek için bir sergi açmak istedik. Sergideki tüm fotoğraflar Genelkurmay Başkanlığımız arşivinden. Çanakkale Savaşları’nın dünya ve ülkemiz açısından öneminin resmedildiği sergiye 7'den 77'ye tüm herkesi davet ediyorum" dedi. Akdin, serginin ay sonuna kadar ziyaretçilere açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER