Kursta ürettikleriyle aile bütçesine katkı sağlıyorlar

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) bünyesinde açılan tel kırma ve dantel anglez kurslarına katılanlar, hem el sanatlarının inceliklerini öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.Ordu...

Kursta ürettikleriyle aile bütçesine katkı sağlıyorlar

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) bünyesinde açılan tel kırma ve dantel anglez kurslarına katılanlar, hem el sanatlarının inceliklerini öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ORMEK'e ev hanımları tarafından ilgi gösteriliyor.

Kursiyerlerin altın ve gümüş telleri kırarak tüller üzerinde oluşturduğu ürünler büyük beğeni toplarken, üretilen ürünler El Emeği Çarşısı’nda da satışa sunuluyor.

Kurs öğretmeni Neslihan Taşçeşme, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tel kırma, kanaviçe ve basit iğne nakış teknikleri adı altında bayanlara yönelik açtığımız kursumuza yoğun bir ilgi var. Verdiğimiz eğitimlerle kursiyerlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine ve el becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz." dedi.

"Kursiyerlerimiz, ürettikleri ürünleri kendileri kullanabildikleri gibi satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlıyor." diyen Taşçeşme, toplamda 275 kursiyere eğitim verdiklerini kaydetti.

Kursiyerlerden Nursel Olgun ise, ortaya çıkardıkları ürünleri görenlerin sipariş vermeye başladıklarını belirterek, "Uzun zaman önce bir kamu kurumundan emekli olmuş biriyim ve böyle bir kursa ilk defa katılıyorum. Zevkle geldiğim kursta ortaya çok güzel ürünler çıkarıyoruz. Dantel anglez kursunda yaptığımız özel çanta ve ayakkabıları görenler çok beğeniyor ve kendilerine de yapmamızı istiyor. Bu şekilde başta aile fertlerimiz olmak üzere, birçok sipariş aldık. Bize bu imkanı sunan belediyemize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kurstan çok memnun kaldığını ve bütün bayanları kursa davet ettiğini söyleyen kursiyer Şenay Şentürk Bodur da, şöyle konuştu:

"Benim için gerçekten çok güzel bir kurs. Boş zamanlarımı bu kursa gelerek değerlendiriyorum. Aslında tel kırma hiç düşünmüyordum ancak kursa katıldıktan sonra çok hoşuma gittiğini gördüm. Şu anda tel kırma yaptığım gibi kanaviçe masa ve havlu kenarı da öğreniyorum. Tel kırma ve dantel anglez kursunu bütün bayanlara tavsiye ediyorum. Bu kursa katılanlar, hem kendileri için güzel şeyler yapabilir hem de ortaya çıkardıkları ürünleri satıp para kazanabilir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER