Kültürde Dilde Sanatta Birlik ve Beraberlik “Turan Elçileri Teşkilatı”

Türk dünyasını bir araya getirmeyi amaçlayan “Türk Devletleri Teşkilatı” yüreğimize su serpen kutlu ve onurlu bir başlangıç olmuştur. Dilde, kültürde, siyasette, politikada, sanatta ve ekonomide birlikteliği sağlamak amacıyla bir araya gelmiş olmak Türk dünyası için ne kutlu ne mübarek bir çalışmadır. Emeği geçen herkesi tebrik ve takdir ediyoruz. Bu konuda gayreti olan herkesten Allah razı olsun. Dilde, kültürde, politikada, edebiyatta  ve sanatta birlikteliği sağlamak üzere atılmış ciddi adımlar ve çalışmalar var. İnşallah zaman içinde bu çaba ve gayretlere şahit olup fark edebileceğiz.

Kültürde dilde edebiyat ve sanatta birlikteliği sağlamak üzere kurulan dernekler de var: “Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği ” hızlı bir başlangıç yaparak Türk dünyası şair, yazar ve ozanlarını bir araya getirmenin gayreti içine girmiş durumdadır. Türk dünyası genelinde yüzlerce (hatta binlerce)yazarın, edebiyatçının katıldığı teşkilat hızla kuruluşunu tamamlayarak çalışmalarını başlatmayı planlıyor. Başkanlığını Celal Öztemiz kardeşimizin yaptığı Turan Elçileri Teşkilatı Konya merkezli çalışmalarına başlamış  durumdadır. Biz de kendilerini destekliyor, çalışmalarını takip ediyor başarı dileklerimizi ifade etmek istiyoruz.

Teşkilatın Kuruluş Amacı tüzüğünde  şu şekilde ifade ediliyor : “Teşkilatımız Türk dil, tarih, eğitim, kültür, sosyal ve ekonomik alanlarında ortak çalışma ve etkinlikler yaparak, ortak fikir ve faaliyet alanı sağlamak için çalışmaları yürütme amacıyla kurulmuştur.”

“Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği adı altında, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve o ülkenin vatandaşı olan Türkler tarafından kurulan ulusal ve uluslararası nitelikte faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirmek, sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik alanlarda işbirliğini sağlamak üzere aşağıdaki amaçlarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneğimiz çatısı altında yer alacak gerçek kişiler ile sivil toplum kuruluşlarının bağlı bulunduğu devletlerin kanunlarına uygun olarak faaliyet göstermek üzere kurulmuştur.”

“Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği, Türk Devletlerinde ve Türk’ün yaşadığı her yerde açılacak şube, bölge başkanlıkları ve temsilciliklerle; kendisini Türk olarak gören ve niteleyen toplum, topluluklar ile kendisini Türk Milleti’ne yakın hisseden diğer toplumların eğitim, sosyal dayanışma, kültür ve ekonomik bağ kurmak için katılımlarını sağlamak. ve bütün etkinliklerde yer alabilmeleri için çalışacaktır.”

“Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği, Ulusal veya uluslararası alanda Türk Dünyasına, Türk Tarihine, Türk Diline, Türk Kültürüne ışık tutacak arkeolojik kazı, çalıştay, sempozyum, seminerler vb. etkinlikler gerçekleştirir yada bu yönde yapılan çalışmalara destek amaçlı katılır, Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneği, Turan yolunda Türk Birliğinin dünyanın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olarak gerçekleştirilmesi için hizmet eder.”

Tüzüğünü onayladığımız ve çalışmalarına destek olduğumuz Turan Elçileri Teşkilatı Eğitim ve Kültür Derneğinin Yozgat çalışmalarını yürütmek üzere kendilerine söz vermiş durumdayız. Teşkilat kültür ve sanat- edebiyat alanında birlikteliği ve kardeşliği dile getiriyor. Bizde Türk dünyası şair, yazar, edebiyatçı ve kültür adamları olarak bu teşkilatın içinde yer almaktan da gurur duyarız. Dilde, sanatta, kültürde birlik ve kardeşlik hepimizin temel amacıdır. Türk dünyasının kardeşliği ve birliği için üzerimize düşecek her konuda fedakarca çalışmadan yana olacağımızı yüreklice ifade ederek desteğimizi devam ettireceğiz. Bu konuda emek ve gayreti olan tüm arkadaşlarımızı tebrik eder, kutlarız.
Emek ve çabaları mübarek ola… Türk dünyasına hayırlı olsun !

YORUM EKLE