Giresun Müftülüğünden "Derdiniz Derdimiz Olsun" Projesi

GİRESUN (AA) - Giresun Müftüsü Muhittin Oral, "Derdiniz Derdimiz Olsun" Projesi ile yardıma muhtaç kişilerin sorunlarının çözümünü hedeflediklerini söyledi.Oral, makamında düzenlediği basın toplantısında, Giresun genelinde bin...

Giresun Müftülüğünden

GİRESUN (AA) - Giresun Müftüsü Muhittin Oral, "Derdiniz Derdimiz Olsun" Projesi ile yardıma muhtaç kişilerin sorunlarının çözümünü hedeflediklerini söyledi.

Oral, makamında düzenlediği basın toplantısında, Giresun genelinde bin 500 caminin bulunduğunu, bunlarda bin 250 imam hatip ve 150 müezzin kayyımın hizmet verdiğini belirtti.

Özellikle yaz dönemlerinde yayla camilerinde ihtiyaç duyulan boş kadroları İŞKUR üzerinden yapılan görevlendirmelerle giderdiklerini ifade eden Oral, Giresun merkezde ise 2 bin 500 kişilik Giresun Üniversitesi Cami'nin yapımın sürdüğünü, 2 bin kişilik Müftüoğlu Cami'nin ise inşaat altyapı hazırlıklarının devam ettiğini aktardı.

Müftülük olarak "Derdiniz Derdimiz Olsun" Projesi hazırladıklarını ve yardıma muhtaç kişilerin sorunlarının çözümünü hedeflediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Mahallelerimize sorumlu arkadaşlar tayin ettik. Onların rehberliğinde 'mahallemizde hangi yetim, hangi engelli, hangi ihtiyaç sahibi kardeşimiz var, onların sorunlarına nasıl çözüm bulabiliriz?' diye çalışma yürüteceğiz. Tabi bunu bütün kardeşlerimiz için gerçekleştireceğiz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER