Bafralı çiftçi dertli!

Samsun’un Bafra İlçesinde Bafra Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bu gün mahalle muhtarlarına ve çiftçileri Yem Bitkilerin alımı Sılaş mısırı, Fiğ Otu, Yonca ile yem Bezelyesi gibi ürünlerin destek alınması ile ilgili konusunda Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda toplantı gerçekleştirildi.

Bafrahaber    Çiftçileri Bilgilendirme Toplantısına Samsun İl Tarım Müdürlüğünden Nuray Yılmaz, Yeşim Özmen ve Serpil Erikli konuşmacı olarak katıldı.

Bafra Ziraat Odasın da gerçekleşen Çiftçileri bilgilendirme toplantısında açılış konuşmasını yapan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner; maalesef 17 ilçe bazında destekleme konusunda en fazla sıkıntı yaşayan ilçelerin başında Bafra geliyor. Yem Bitkilerin alımı için Sılaş mısırı, Fiğ Otu, Yonca ile yem Bezelyesi gibi ürünleri ekerek destek almak isteyen çiftçilerimiz bu konuda oldukça sıkıntı çekiyor. Hatta Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü ve çiftçilerimiz bu destekleme konusunda karşı karşıya geliyor. Bafra Ziraat Odası olarak destek alma konusun da mağduriyet yaşayan çiftçilerimizin bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz, çünkü burada bir emek var, bu emeğin karşılığını isteyen çiftçi kardeşlerimizin haklarını da Bafra Ziraat Odası olarak savunacağız ve sonuna kadar da takipçisi olacağız. Bafra Çiftçi kardeşlerimiz maalesef öyle görülüyor ki 2018 yılı için destek almaktan yararlanamayacaklar. 2019 yılı için de bu sıkıntının olmayacağını çiftçilerimize müjde olarak verebiliriz, yani destek alacaklar. dedi.

Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonunda çiftçilerin destekleme konusunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşan Samsun İl tarım ÇKS İl müdürlüğünde görev yapan ÇKS Sorumlusu Nuray Yılmaz; Bafra İlçesinde çiftçi üreticilerimizin destek alma konusunda sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Ama görüyoruz ki burada hem çiftçilerimiz, hem Samsun İl Tarım müdürlüğü ve Bafra İlçe Tarım müdürlüğündeki memur arkadaşlarımız birbirlerini anlamadıklarından dolayı sıkıntı yaşanıyor. İlçemizdeki çiftçilerimiz maalesef 17 ilçe içinde destek konusunda en çok sıkıntı yaşayan ilçelerin başında yer alıyoruz diyorlar. Ama burada yapılan çiftçiler tarafından destek almak için nasıl bir yol izlemesi. Kanunda nasıl yaparsan destek alırsın, ama çiftçilerimiz buna dikkat etmediği için destek için ektiği ürünlerden bu seferde destek alamayınca suçlu aramaya çalışıyor. Yani burada Bafra İlçe Tarım müdürlüğü ile Çiftçi karşı karşıya geliyor.

Yılmaz, Devlet olarak çiftçilerimizin destekleme konusunda bir gram zarar görmesini istemiyoruz. Bu toplantıya da onun için Çiftçilerimiz her hangi ürün ektiğinde bundan ben nasıl destek alırım konusunda daha çok bilgi alması için bu bilgilendirme toplantılarını Bafra Ziraat Odası bünyesinde gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerimiz bunu iyi bilsin ki Gübre atığı olan ve su kenarlarındaki işletme sahibi ve Çiftçilerimiz eğer devletin istediği şartlara uymadığı takdirde destekleme alamayacaklar. Biz burada hiç kimsenin destekleme konusunda karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. 2018 yılı için Bafra İlçemizdeki destekleme konusunda sıkıntı yaşayan çiftçilerimiz umut ediyorum ki 2019 yılında bu sıkıntıyı yaşamazlar. Diyerek sözlerini tamamladı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER