Millet Sitem Ediyor Bu Zulmü Durdurun !

Bayram öncesi piyasalar bir hayli hareketliydi. Alış verişler yapıldı, bayram hazırlığı canlandırdı piyasaları. Fiyatlar diyeceksiniz? Yine astronomik rakamlarda seyretti. Herkes tuttuğuna, ne kontrol vardı, ne denetim. Kıran kırana….

Bir hemşehrim beni karşıladı. aldığım bir ürünün fiyatını sordu, söyledim. Cevabı aynen şöyleydi: “Bunlar milletten utanmıyor ama Allah’dan da korkmuyorlar”. Ne diyebilirim, eğdim başımı haklısın hemşehrim dedim. Gerçekten de öyle Allah’dan korkmak lazım durmadan zam yapıp milleti çileden çıkarmak şanlarına yakışıyor mu acaba!..

Milletin cebine giren artmadı, maaşlar artmadı, ama marketlerde, tanzimlerde fiyatlar iki katı, üç katı arttı. Allah’dan korkun demekte vatandaş haklı değil mi? Zam zulme dönüştü; ben bunu ısrarla söylüyorum. Milletin alım gücü kalmadı. Ürün kasada çürüyor ama millete, garip gurabaya yedirmiyorlar! Bu zulüm değil de nedir Allah aşkına?..

Derdiniz nedir arkadaş ? Bu ürünü kaça alıyorsun kaça satıyorsun? Arayan soran var mı? Serbest piyasa demek soygun piyasası demek değil heralde!Yapmayın deriz, aldırmazlar, Allah’dan korkun deriz tınmazlar. Neyi bekliyorsunuz o zaman başınıza gelecek bir felaketimi bekliyorsunuz?. Bunun sonucu bu inanın ki…

Bayram nedeniyle otobüs ücretleri de tavan yaptı. Bilet satan arkadaşa diyorum ki; arkadaş bu kadar ücret farkı çok değil mi? Bana otobüsün kaç milyar olduğunu hatırlatıyor. Sanki otobüsünü satın alacağım. Yolcu olmayınca da feryat ediyordunuz. Yolcu çıkınca niye burnundan getiriyorsunuz. Onun dediği fiyata ben arabamla gitsem o kadar yakmaz. Ve otobüs dolu zama aynen devam…

Diyorum ki bu millete yapılmaz. Paranız servetiniz malınız beş para etmez! Çünkü siz ticaret yapmıyor millete zamla zulüm yapıyorsunuz, bunun hayrını göremezsiniz. Hem bu dünyada hem öbür dünyada bunun hesabını vermezsiniz. Ne yapacağız diyorsunuz anladım. Ticareti adam gibi yapacaksınız alırken de satarkende insaflı merhametli yapacak ve Allah dan korkacaksınız, işte o zaman kazancınız helal yediğiniz helal çocuklarınıza yedirdiğiniz de helal olur.

Karaborsacı, toptancı, stokçulardan şikayet çoğaldı; tanzimlerden marketlerden, AVM fiyatlarından şikayetler ayyuka çıktı. Herkes birbirini suçluyor. Üretici zarar ediyorum diyor. Alınteri döken, emek veren kar etmiyorum, zarar ediyorum diyor. Peki kim kar ediyor? Nedir bu kadar fiyatla oynama işi?Zamdan zevk mi alıyorsunuz? Vatandaşın sitemi boşamı? Allah dan korkun derken size duyduğu nefret, kin beyhude mi?..

Devlet Babaya deriz ki: Zam zulmüne artık dur denilmeli. Bu keyfiliğe yeter denmeli. Vatandaşı canından bezdiren, isyan ettiren zam zulmüne dur denilmezse, sonu hiç de iyi olmaz! Allah korusun garip gurabanın ahı herkesi vurur perişan eder. Yapılacak olan belli sıkı denetim, devlet kontrolü. Hatta kooperatifler, belediyeler, sivil toplum örgütleri devreye girip vatandaş için açılacak alış veriş merkezlerini devreye sokup bu zulme son verilmesi lazım.

Çünkü vatandaşın geliri sabit, maaş zammı düşük ama ürün fiyatları astronomik bu çarpıklığa devlet dur demek zorunda. Biz uyarıyoruz ve Milleti Allaha Emanet ediyoruz, gerisini siz bilirsiniz. Çünkü Allah’ın adaleti kılıçtan keskindir. Bildiğiniz gibi Kefenin de cebi yoktur… Ben de vatandaşın dediğini söylüyorum: Allah dan korkun adil, dürüst tacir gibi helal kazancın peşinden koşun ; sözün özü bu…

YORUM EKLE