Muhlis ol …Latif Kapısının Sana Açılmasını İstiyorsan

Muhlis ol …Latif kapısının sana açılmasını istiyorsan

Ebu Hanife’nin babası ve elma hikayesi…Muhlis ol der insana…ve benzeri yaşanmışlıklar…

Bir elma hakkı için ağlayacak kadar takvalı ol…Latif kapısının anahtarıdır takva…

Muhlis ol …Latif kapısının sana açılmasını istiyorsan… rabbim hazinesinin iki anahtarı var Adl sıfatından isteyen emek edecek Latif sıfatından isteyen takvalı olacak…muhlis olacak salih olacak…

İşte ayet:”Her şeyin asıl hazineleri/kaynakları bizim katımızdadır. Ancak ondan belirli bir miktar indiririz. “(Hicr /21)

Ve işte ayet:”Onu hesap edemeyeceği bir yerden rızıklandırır. Kim Allah’a güvenirse O, ona yeter. Şüphesiz ki Allah emrini yerine getirendir. Elbette Allah her şey için bir ölçü koymuştur.”(Talak/3)

Allah LATİF…yani en ince işlerin tüm inceliklerini bilir …ve , ince ve sezilmez yollardan kullarına çeşitli faydalar ikram eder…

Allah latif…mutteki ol …lutuf kapısı sana da açılır..Muhlis ol…Muti ol…zinadan kötülüklerden kaç…Latif kapısını hakket…işte ayet:Sizden bekar olanları ve kölelerinizden, cariyelerinizden temiz olanları nikahlayıp evlendirin; yoksulsalar Allah, lutfuyla zengin eder onları ve Allah’ın lütfü boldur ve o, her şeyi bilir.”(Nur/ 32)

Takva nedir mi… mesela hak edene hakkettiğini vermendir…işte ayet…”Kendilerine mehir belirleyerek evlendiğiniz kadınları, onlara dokunmadan (cinsel ilişkiye girmeden) boşarsanız, kadınların vazgeçmesi veya nikâh bağı elinde bulunanın (kocanın) vazgeçmesi durumu dışında, belirlediğiniz mehrin yarısı(onların hakkı)dır. Affetmeniz (mehirden vazgeçmeniz) takvâya (duyarlılığa) daha uygundur. Aranızda iyiliği unutmayın Şüphesiz ki Allah, yapmakta olduklarınızı görendir(Bakara/237)

Takva nedir mi…Dinin yasakladığı ve haram kıldığı şeylerden uzak dur…kalbini mâsivâdan, yâni Allah’tan uzaklaştıran her şeyden koru cemâlî tecellîlerin mâkesi hâline gel…

Takva nedir mi…takvâ; kulun, her davranışında, her hâlükârda, hattâ her nefeste Cenâb-ı Hakk’ın rızâsının aranmasıdır.

Takva nedir mi…Takva’nın üç mertebesi vardır;

1)Şirkten Takva: İman ederek ebedi şirkten korunmuş olma durumudur. Gerçek manada takva Allah’ın himayesine ve korumasına girmekle olur. Bu da O’na şirk koşmamakla mümkündür. Allah’tan başka ilah olmadığına Muhammed (s.a.v.)’ın onun kulu ve elçisi olduğuna inanmakla takva sahibi olunur.

2)Masiyetten Takva: Büyük günahları işlemekten sakınmak ve küçük günahlarda tekrardan kaçınmaktır. Aynı zamanda farz olan ibadetleri yerine getirmektir.

3)Masivadan Takva: Kalbini Allah’a yakın tutmak ve ondan uzaklaştıran durumlardan kendini korumaktır.

Mutteki ol…Muhlis ol …Latif kapısının sana açılmasını istiyorsan…Bu varlıkta MUSA olana verilir asa ve düşmanını zelil eder Musalar…hz İbrahimi ateş yakmadı…muhlisi ateşler yakmaz…ne fakirlik ateşi ne cehennem ateşi…Fazlından verilir onlara…Yunus Emre olana bir dua ile rızıklar gelir…Allah RAHMAN…bu varlığı katı sanma şefkatli bir varlık o ama mutteki olana…suç bizde ve yanlışlık bizim seçimlerimizde…bu hayat katı değil…bu nimetleri yaratan muttekiler için yaratmış….Asiler dünyada zabtettikleri nimetlerle sevinmesin..asilerin burnundan getirecek cehennem…de var bu varlıkta.

Yarabbi ihlasımızı artır…lutfunu hakettir bize…biz senin lutuf kapındayız…

YORUM EKLE