Parasal Aydınlanma ve Finansal Hurafeler

Finans kapital denilince ilk akla gelen serbest piyasa aldatmacasıdır. Piyasanın serbest olabilmesi için,esas olan,paranın serbest olmasıdır. Parayı üretenler, servet sınıfı olacak, piyasa da serbest olacak, öyle mi?

Finansal Hurafeler buradan çıkar. Para her şeye egemen olacak, ama parayı üretenler, paraya hükmedenler servet sınıfı olacak. Serbestlik bunun neresinde?

Parasal aydınlanma derken şunu söylemeye çalışıyorum. Halk paranın nasıl yaratıldığını ve üretildiğini bilmez. Parayı devlet yaratıyor ya da üretiyor sanır. Önümüzdeki çağ Parasal Aydınlanma Çağı olacak diye diye düşünüyorum. Yaşadığımız sancılar, bu aydınlanmanın sancılarıdır.

Rönesans ve Reform bir aydınlanmaya getirdi. Dini hurafelerin, dini düşüncelerin, insan hayatını yönetemeyeceğini ve Kilise ile devlet işlerinin ayrılması gerektiğini, insanlığa öğretti. BunaBüyük Aydınlanma adını verdiler.

II. Rönesans (ben buna, parasal devrim diyeceğim) insanlığın paranın ne olduğunu, nasıl yaratıldığını öğrendiğinde, gerçekleşecek. Nasıl ki, papazlar, güç ve kudretini, Allah’tan aldığını iddia ederek, insanlığa yüz yıllarca hükmetmişlerse, servet sınıfı da serbest piyasa aldatmacasından aldığı güçle hükmetmektedirler.

Oysa kartellerin bir araya geldiği yani örgütlü olduğu yer, merkez bankalarıdır. Büyük bankalardır. Parayı bankalar yaratır. Kredi parası, banka parası, ya da kaydi para değimiz paralar, karteller tarafından üretilir ve yaratılır.

Önce bu büyük yalanın ortaya dökülmesi gerekmektedir.

Sınırsız para yaratan servet sınıfı, yaratılan bu paralarla borçlandırma sistemini şirazesinden çıkardılar. Yarattıkları para ile insanlığa hükmettiler.

Oysa borçlanma, ülkelerin paralarını değersizleştiriyor, fakirleştiriyor, fakir ülkelerin insanını işsiz bırakıyor. Borcu bir kansere dönüştürüyor.

Amerika’da Kongre üyeleri arasında yapılan bir araştırmada, paranın nasıl yaratıldığı sorulmuş. Kongre üyelerinin birçoğunun paranın nasıl yaratıldığı konusunda bilgisinin olmadığı görülmüş. İnanıyorum ki Türkiye’de bir araştırma yapılmış olsaydı, başbakanların bile birçoğunun paranın nasıl yaratıldığı konusunda bilgisi yoktu.

Amerika’da hayat, Kongrenin aldığı kararlarla değil, FED’in aldığı parasal kararlarla yürür. FED bir insanlık kanseridir. İnsanlığı da öldürecek olan odur.

Eğer devlet, parayı üretir veya yönetirse, kararları da devlet vermiş olur. Böyle bir devlet de halkın devletidir.

Bir başka göz ile baktığımızda ekonomi anlamını yitirdi. Endüstri sermayesi, finans sermayesi tarafından yutulur hale geldi. İşsizlik ve insan emeğinin değeri hızla düştü.

Bu durumu gören ve/veya bir başkaları tarafından kulağına üflenen Papa François bile ifade etmiş.

“Serbest Piyasa topluma fayda sağlamıyor özel mülkiyete sınırlama getirmeli” demiş.

Niyet güzel gibi görünüyor da acaba Great Reset (büyük sıfırlama) tezgahının Papa da mı içinde dersiniz.

YORUM EKLE