Parasal Kaos Derinleştikçe…

Parası döviz olan ülkelerin, sınırsız para basmaları sonucu, dünya büyük bir krizin eşiğine geldi. Artık bu krize buhran demek daha doğru olacak.

Yeterince üretmeden sadece para(döviz) basarak tefecilik işi tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı.

Döviz değil enflasyon ihraç eden bu ülkelerşimdi de dijital dövize geçiyorlar. Yani doların Euro’nun, Yen’in ve Sterlin ’in dolaşım hızını artırarak, kendi iflaslarını diğer ülkelerin üzerine yıkmaya çalışıyorlar.

Paraları döviz olan bu ülkelerde, kriz öyle aşamalara geldi ki, işsizlik tavan yaptı. Ürünlerin dağıtım ve dolaşım çevrimi koptu. Kirasını ödeyemeyenlerin tahliyesi kanlı bir hal aldı.

Dijital dolar meselesinin ilk sonuçları; küçük bankaların batmasıyla sonuçlanacak.

Yale Üniversitesi Doların yıkıldığını açıkladı. Dolar Endeksi 103’den 93’e düştü.

Tıpkı, bilgisayar tuşlarına basarak, kaydi para (kredi parası, borç parası) üretir gibi, bundan sonra Dolar ve Euro üretecekler. Ve ürettikleri bu dijital dövizlerle de bizi kontrol edecekler. Dolarla yani dövizle borçlanan ülkeleri kontrol edecekler.

Ancak işler, onların da istediği gibi gitmedi. Büyük baronları koruyacak, bu tür tedbirlere başvurmalarından da bunu anlıyoruz.

2008 krizinde, sadece konut kredileri balon yapmıştı. Oysa bu büyük buhranda, her şey balon yaptı.

Dijital doların ilk sonuçlarının, küçük bankaların batması olacaktır. Yani büyük bankaların küçük bankaları bitirdiği dönem.

Böylece ekonomik krizin son aşamasına girdiğini göreceğiz.

Dijital doların işleyişi ile beraber “büyük bir parasal kaos olacak,” “sınırlı para” düzenine geçene kadar bu kaos devam edecek.

FED’in para basma günahı öyle büyüdü ki, Cennet Artık Yok.

Mali Kriz, yani bankaların “bilgisayarla ürettikleri borçların” geri ödenememesi ve bankaların FED’e olan borçlarının öyle devasa büyüklüklere ulaşması… FED daha fazla para bassa ve bankalara verse, hiper enflasyon olacak, basmasa, ince havada dijital olarak ortaya çıkan borçlar ne olacak?

Finans Kapitalde, borç-teminat zincirinin nasıl koptuğu ve teminat denilen varlıklarla borçlanmanın, altının ne kadar çok boş olduğu, artık herkesin malumudur.

Kapitalizmin bir ahlakı olmadığını herkes bilirdi, ama yaşayarak öğrenmek paranın insan üzerindeki işkencesine dönüştü.

Unutmayın Finans Kapitalde parayı özel sektör, yani servet sınıfı basar. Sanıldığı gibi devletler basmaz. Az bilinen bu yakıcı gerçeğin, açığa çıkmasına, belki de gerçek aydınlanma diyeceğiz.

YORUM EKLE