AKCAGÖZ’DEN TAŞÇI’YA CEVAP:”BU İŞ BURADA BİTMEZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Belediye aleyhinde yaptıkları basın açıklamasından sonra Atakum’un CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüfek’in kızı olan Fatma Arıcı’nın görevden uzaklaştırılması üzerine  Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

AKCAGÖZ’DEN TAŞÇI’YA CEVAP:”BU İŞ BURADA BİTMEZ”

Samsun haber    Arıcı’nın, hakkında bir dava olduğu ve bu nedenle görevinden el çektirildiğinin kamuoyu ile paylaşıldığını söyleyen Tufan Akcagöz, “Belediye Başkanı, konuştukça batıyor. Görevinden el çektirdiği memur, Atakum Belediye Meclisi üyemizin kızı. Atakum Belediyesi ile ilgili bir takım gerçekleri açıkladığımız gün, bu uygulamaya maruz bırakılıyor. Başkan, göreve geldikten sonra kendisi gibi düşünmeyen bir çok personeli sağa sola sürdü, bunu biliyoruz ama bu, bardağı taşıran damla oldu.

Evet, Fatma hanım hakkında açılmış bir dava olabilir. Ancak unutulmamalı ki, masumiyet karinesi de var. Masumiyet karinesi hiçe sayılmıştır. Hakkında dosya olması, görevden uzaklaştırmayı gerektiriyorsa, Başkan Taşçı hakkında da Samsun Cumhuriyet Savcılığı’nda dosyalar mevcut. Kişinin, suçsuz olduğunu ispatlama hakkı var. Suçu sabit görülene kadar, o kişi masumdur. Ancak, Belediye Başkanı’nın uygulaması, suç sabit olmadan mahkumiyeti başlatmıştır. Kaldı ki, Fatma Arıcı’nın yargılandığı davada bir çok Belediye çalışanı da var. Onları da görevden alsın demiyorum. Ancak, onlara farklı muamele, tek bir kişiye farklı muamele, Atakum Belediyesi’nin, adaletten uzak yönetim anlayışının varlığını ortaya koyuyor.” dedi.


       Atakum Belediye Başkanı’nın, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. maddesine göre işlem yaptığını hatırlatan Tufan Akcagöz, “Sayın Başkan, 657 sayılı kanunun, memur aleyhine olan bir maddesine dayanıyor ve ihtiyati tedbir olarak görevden uzaklaştırma hükümlerini uyguluyor. Görevden uzaklaştırdığı kişi, 4 yıldır belediyenin altıncı katında, imza yetkisi de olmadığı halde oturan biri. Durup dururken hangi sakınca görüldü de görevden uzaklaştırma işlemi uygulandı. Belediye Başkanı, kanunlarla değil, duygularıyla hareket ediyor. Biz basın açıklaması yapıyoruz, aynı gün, neredeyse aynı saatlerde bu işlemi yapıyor. Siyasetle hiç alakası olmayan biri üzerinden, intikam almak düşüncesiyle bu işi yapıyor.

Yani, bizim yüzümüzden bu olay gerçekleşti. Ancak başkan bilmeli ki, şahsi kızgınlık ya da anlık tepki, adil bir idarecinin karar alırken tetikleyici duyguları olamaz, olmamalıdır. 657 sayılı kanunda, Sayın Başkan’ın görmezden geldiği maddeler de var. Bunun için önümüzdeki günleri bekleyin. Kendisine, bu maddeleri hatırlatacağız. Bu iş burada bitecek sanan herkes yanılıyor. Şimdi benim bu açıklamamın içinde, cevaplayamayacağı sorular var, biliyorum. Ancak unutmasın ki, bir gün hukuk dışı uygulamaların hesabı mutlaka sorulacak.” diye konuştu.

CHP SAMSUN BASIN BÜROSU 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER