Bafra Meclis Üyesinin Adaylığı Düşürüldü

BBP Bafra Meclis Üyesi adayı H.Serhat Mürtezaoğlu Bafra İlçe seçim kurulunun vermiş olduğu karar neticesinde adaylığı düşürüldü.

Bafra Meclis Üyesinin Adaylığı Düşürüldü

BBP Bafra Meclis Üyesi adayı H.Serhat Mürtezaoğlu Bafra İlçe seçim kurulunun vermiş olduğu karar neticesinde adaylığı düşürüldü.

Konu ile ilgili açıklama yapan BBP Bafra Meclis Üyesi adayı H.Serhat Mürtezaoğlu;

Adli sicil raporumda çıkan güvenlik soruşturmasında 20 yıl önce zaman aşımına uğramış davada   ruhsatsız tabanca bulundurma suçundan (6136 S.Y.M) 1 yıl 2 ay ceza aldığım için memnu hakların iadesi kararı almam istendi. Bu kararı mahkemeden almak bu aşamada zaman aldığı için kararı yetiştiremedik.

35 yılı aşkın siyasetin ve ticaretin içerisindeyim. Terör suçlularının siyaset yaptığı dönemde 20 yıl önce zaman aşımına uğramış olduğu apaçık belli olan davanın  bugün adaylığıma engel olan memnu hakları iadesi kararını talep etmelerine anlam veremedik.  

Bafra İlçe seçim kurulunun vermiş olduğu kararı Avukatlar ile görüşerek ne olduğunu anlamaya çalıştım. Avukatların görüşleri keyfi olarak bu kararı gördüler. Bir üst makamda hakkımızı aramaya çalıştık. Samsun İl Seçim  Müdürlüğüne itirazımızı yapmaya gittik. Dilekçemizi verdikten 5 saat sonra  Bafra seçim kurulunun vermiş olduğu kararı aynen onaylayarak nihayi karar olarak adaylığımızın düşürülmesine karar verildi.

Bu kararı aldıktan sonra hakkımızı sonuna kadar aramak adına Ankara Yüksek seçim Kurulu Başkanlığına dilekçemizle birlikte itirazımızı yaptık. Yüksek seçim kurulu hakkımda olumsuz karar vererek aday olamayacağımı beyan etmiştir. Verilen bu kararların avukatlar tarafından keyfi  olarak göründüğü için ve 2014 yılında aynı Kurumlar benim adaylığımı onaylamıştı. Bugün ne değişti dediğimizde cevap veremeyenler yarınlarımızı yok etmek için sinsice plan içerisindeler biz bunları görüyoruz. Mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizi herkesin bilmesini istediğini söyleyen Mürtezaoğlu  2019 Yerel seçimlerinin Adalet içerisinde geçmesini temenni ettiğini dile getirdi.

Büyük Birlik Partisinden Seçime giren arkadaşlarına destek isteyen Mürtezaoğlu şikayet ve itiraz üzerine hakkımda hukuksuz karar verenleri önce Allah’a sonra milletime havale ediyorum.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ismail koparan bafra Samsun
Ismail koparan bafra Samsun - 5 yıl Önce

Ben hep derim bu ülkede adelet yok ya paran cok olacak yada ankara da dayin olacak o zaman adelet var bu adil bir karar değil bu karari verenler ALLAH cc ye hesabini verirler inşAllah.

SIRADAKİ HABER