BAFRA MHP`DEN KANDİL KUTLAMASI

BAFRA MHP`DEN KANDİL KUTLAMASI

Bugün Müslüman Alemi için en kutsal günlerden birisi olan Miraç Kandili islam aleminde 'Allah'a yükseliş ve arınma' olarak kabul edilen Miraç Kandili, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece. Yolculuğunda “Burak” adlı binekle seyahat ettiği gece. Bu gece Peygamberimiz Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyettiği gece.

            "Allah'ın varlığına ve birliğine iman etmiş insanlar olarak bizleri karanlıktan ahlaki erdemlerin ışığına sevk eden bu kutlu yolculuğun anlamını kavramaya , bizleri mutlu bir ahiret hayatına götürecek prensipleri hatırlayarak, insani ve dini vazifelerimizi yerine getirmeye özen göstermek için Uyardığı gece.

            “Bu müstesna gecede gönül dünyamızı kirleten kötü duygulardan kendimizi arındırmak için bol bol tövbe etmek, sağlıklı, mutlu olmak için ellerimizi semaya kaldırmak, devletimizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamı ve bütün insanlığın huzur bulması için dua edeceğimiz büyük gece. Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanlığı  olarak fazilet bakımından en yüksek olan bu zaman dilimlerinin bizlere yüce yaradana daha da yaklaştırmasını niyaz ediyor, tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutluyoruz."

  

                                                                                                               Abdurrahman ÇAMAŞ

                                                                                                                  MHP Bafra İlce Başkanı

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER