"Birçok ilimizde şu anda öndeyiz"

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: - "Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya ve birçok ilimizde şu anda öndeyiz"

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel seçimlere ilişkin, "Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya ve birçok ilimizde şu anda öndeyiz." dedi.

Torun, partisinin İl Başkanı Yusuf Furtun ve Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz ile Altınordu ilçesi Yeni Mahalle ve Şarkiye mahallelerinde esnaf ziyaretinde bulunarak, 31 Mart'ta yapılacak seçimde destek istedi.

Torun, ziyaretlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kriz ortamında olduğunu, krizin en derin şekilde hissedildiğini öne sürerek, mevcut hükümetin bunu görmezden geldiğini iddia etti.

Tüm sektörlerde kriz olduğunu savunan Torun, şöyle devam etti:

"İnşaat sektörü durmuş halde. Tarım sektörünün içinde bulunduğu durum ise malum. Bakıldığı zaman Türkiye'de daha zor günler bizi bekliyor. Bu ülkedeki vatandaşlar geçmişte belki yağ kuyruğuna girdi, belki akaryakıt kuyruğuna girdi ama hiç sebze ve meyve kuyruğuna girmemişti. Aradan geçen 40-50 yıl sonra bize bunu da yaşattılar. Maalesef insanlar açlıkla karşı karşıya. İnsanları her şeye muhtaç hale getirdiler."

Torun, Ordu sokaklarını gezerken görünen tablonun üzüntü verici olduğunu ileri sürerek, "Nereye gitsek her taraf boş. Eskiden market, manav, bankalar dolu olurdu. İnanıyorum ki ülkede bu olumsuzluğu yaratanlar sandıkta cevabı alacaklar." diye konuştu.

Cumhur İttifakı'na değinen Torun, şöyle konuştu:

"Cumhur İttifakı kurdular ve sürekli bunu genişletmek için de uğraşıyorlar. Seçimi alabileceklerini düşünselerdi bunları yapabilirler miydi? Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya ve birçok ilimizde şu anda öndeyiz. Bu, kendilerinin yaptığı anketlerde de açık ve net gözüküyor. Hatta son güne kadar aday değiştirebileceklerini bile ifade ediyorlar. Şu anda çaresizlik içerisindeler. Çünkü bu milleti 16 yıl sonunda getirdikleri nokta belli. Milletimiz de bu gerçeğin farkında. Bunun da mutlaka sonuçları olacaktır."

Torun, bir gazetecinin "CHP'de aday belirleme sürecinde yaşanan bazı istifaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Düşünürüz ve tartışırız. Bu tartışma elbette bir kavga gibi algılanmasın. Bu tartışmalar farklı yerlere çekilmesin. Sonuçta biz her düşünceye saygılıyız. Elbetteki herkes düşüncesini ifade eder. CHP bundan sonra da tek bir yürek içerisinde seçimlerine devam edecek." yanıtını verdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER