Ramazana Saygısızlık Değil midir Bu?

Ramazan on bir ayın sultanı, kurtuluş ayı… Cenab’ı Hakkın oruçlunun mükafaatını kendisinin vereceğini vaat etiği mübarek bir ay. Peygamberimizin, Ashabının ve ecdadımızın hürmet gösterdiği ay: Mübarek Ramazan!…

Ancak ne hikmetse Batıya özenmeye çalışan “z” nesli dediğimiz yeni nesil oruç tutmayı aklına getirmediği gibi Ramazana son dönemler de saygı da göstermemeye başladılar? Maalesef sokak ortasında ulu orta yiyor, içiyor ve ciğaranın dumanını oruçlu kardeşine doğru üflüyor, bundan da ar etmiyor, utanmıyor, sıkılmıyor.

Asıl konum bu değil; son yıllarda Ramazan önceleri, piyasalarda bir saygısızlık baş gösterir hale geldi. Art niyetli olduğunu düşündüğümüz bu olay şu anki hükümete tepki haline dönüştü.

Hatırlayın hele soğanı, sarımsağı, patetesi bu millete muhtaç etmediler mi? Tarım memleketinde tarım ürünlerini sebze ve meyveyi aşırı zamlı fiyatla millete yedirmediler mı? Kimler? toptancı, karaborsacı, faizci karanlık lobiler… Millete el ense çekmeye çalışan bir gurup hain tefeciler…

Yine bu dönemde de aynı oyun oynanıyor!.. Ramazandan önceki fiyatlara yüzde  elli yüzde yüz zam koyup piyasayı Ramazanda pahalılaştırdılar. Faizci şeytan ruhlu hainler. Dolaşın pazarı, marketleri, manavları pek çok ürün zam gördü! Niye mi? Ramazan geldi diye…Affedersiniz  bu adilik, hainlik değil de nedir? Ramazana saygısızlığın danıskası değil midir? Ama devlet bunlara dur demeli ve acımasızca üzerine gitmeli. Yeter artık demenin zamanı geldi, geçiyor…

Sürekli ürünlere zam yapıp fakiri fukarayı perişan eden, millete el ense çekmeye çalışan, iktidara ayar vermeye kalkışan faizci, karaborsacı  ve tefeci zihniyet zam zulmünü ısıtıp ısıtıp önümüze sürmüyorlar mı? O olmadı deyip dövizle oynamıyorlar mı? Daha olmadı ağa babalarını uyandırıp Türkiye’ye  doğru havlat mıyorlar mı?

Neden Ramazan, neden bayram ve neden Türkiye, neden İslam ülkeleri düşünün bi? İslam ülkelerini kan gölüne çeviren yamyamlar suçu dinimiz İslam da aramıyorlar mı? Hristiyan dünyası huzurlu, mutlu ve sakinmiş(!) Müslüman dünyası huzursuz kavgalı ve mutsuzmuş(!)? Şu kepazelige bakın!.. Müslüman dünyasını- Ortadoğu’ yu bu hale kim getirmiş? Müslüman ülkeleri mi, yoksa onların üretip beslediği eline silah verdiği terör örgütleri mı?

Neyse konuyu dağıtmayım ama Müslüman Türk evladına- Müslüman Türk insanına deriz ki: bu oyuna gelmeyin. Ramazana saygınız olsun!.. Üç günlük dünya malına tamah edip ebedi mekanınız olan ahireti berbat etmeyin! Helal kazanın helal yiyin !

Kendini kaybetmiş zavallılar bi de şunu belledi: “ Allah’ın bildiğini kuldan mı saklayalım!” deyip suçu günahı açık açık işleyenler(orucu ulu orta hiçe sayıp yiyip içinler) Kuldan utanmıyorsanız Allah’dan utanın, haa!..bizden söylemesi hesap var, kitap var, ahiret var, ilahi adalet var. İçinde ebedi olarak  kalacağınız cennet ve cehennem var(uzakmış gibi görünse de yakın bir mizan- terazi var!).

Son olarak bir de şunu söyleyelim. Pandomi dönemi, kendimizi koruyacağız tamam!.. Ama sokaklar dolu caddeler dolu, fırınlar dolu, mesafeler sıfır ; ama camiler boş, teravihler garip, mabetler mahzun!.. Ne desem ki?.. Sanki virüs camilerde dolaşıyor!.. Atın ölümü arpadan olsun deyip ömürle gırgır geçenler dini konu- namaz niyaz olunca mı ölüm aklınıza geliyor ? Acırım vallahi bu ümmetin gidişatı hiç de hayra yönelik değil Allah hayra yönlendirsin inşallah!.

YORUM EKLE