1. Karadeniz Cerrahi Günleri

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) ve Karadeniz Cerrahi Derneği işbirliğinde düzenlenen 1. Karadeniz Cerrahi Günleri etkinlikleri kapsamında tiroit hastalığı tartışıldı.Bir otelde gerçekleşen etkinlikte tiroit hastalıkları, güncel...

1. Karadeniz Cerrahi Günleri

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) ve Karadeniz Cerrahi Derneği işbirliğinde düzenlenen 1. Karadeniz Cerrahi Günleri etkinlikleri kapsamında tiroit hastalığı tartışıldı.

Bir otelde gerçekleşen etkinlikte tiroit hastalıkları, güncel tanı, tedavi ve izlem konuları Giresun, Ordu, Rize, Trabzon ve Samsun'dan katılan akademisyenlerce ele alındı.

GRÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik, burada yaptığı konuşmada, bu tür toplantıların çok faydalı olduğunu dile getirerek, "Tek bir konuya odaklanarak ayrıntılı güncel bilgilerin tartışıldığı toplantıların uzun kongrelerden daha faydalı olduğuna inanıyorum. Ev sahipliği yapmaktan da memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Serdar Türkyılmaz ise derneklerinin Karadeniz'deki cerrahları bir araya getirebilmek, aynı ortak dili kullanabilmek için kurulmuş bir dernek olduğunu söyledi.

İlk büyük toplantıyı Giresun'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Türkyılmaz, şöyle devam etti:

"Derneğin bir diğer amacı da bölgedeki eğitim ve araştırma hastaneleri ya da üniversitelerde olan genç arkadaşlarımıza da yardımcı olabilmek, onların konuşabilecekleri bilimsel çalışmalarını sunabilecekleri platform oluşturmaktı. Bugün de görevlendirdiğimiz arkadaşlarımızın çoğu genç arkadaşlarımız, onları dinlemekten mutlu olacağız."

Türkyılmaz, dernek olarak bu tür toplantıları devam ettireceklerini belirterek, "İki ayda bir yapmayı planlıyoruz, bir sonraki toplantı Ordu'da olacak, daha sonra Rize'de, mayıs gibi de Trabzon'da bir toplantı yapacağız." diye konuştu.

GRÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlker Şengül de troid hastalığının bölgenin endemik bir rahatsızlığı olduğuna dikkati çekerek, "Tedavi protokollerinde kullandıkları çok fazla kılavuz var. En sık kullandığımız benim de takip ettiğim Amerikan Troid Birliği'nin kılavuzları, 2015'te yenilendi." şeklinde konuştu.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER