banner223

Organlarını bağışlayan DÜ Rektörü Çakar'a "Organ ve Doku Bağış Kartı" verildi

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Hastanesi Organ ve Doku Bağış Koordinatörlüğü'ne gönüllü olarak organlarını bağışlayan rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a, "Organ ve Doku Bağış Kartı"nın teslim edildiği...

Organlarını bağışlayan DÜ Rektörü Çakar'a

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Hastanesi Organ ve Doku Bağış Koordinatörlüğü'ne gönüllü olarak organlarını bağışlayan rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a, "Organ ve Doku Bağış Kartı"nın teslim edildiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, DÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ile Organ ve Doku Bağış Koordinatörlüğü ekibinden bağış kartını teslim alan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın, her bağışın yeni bir hayat demek olduğuna vurgu yaptığı belirtildi.

Organ bağışları ile organ bekleyen binlerce hastanın yeniden yaşama tutunma şansı elde edeceğine dikkati çeken Çakar, bırakılacak en güzel miraslardan birinin de hayattayken yapılan organ bağışı olduğunu ifade ederek tüm vatandaşları bağış yapmaya davet etti.

Organ bağışı yapmak isteyen tüm vatandaşlar için DÜ Hastanesi organ bağış biriminin aktif olarak çalıştığını ifade eden Başhekim Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ise 18 yaşını doldurmuş, akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulunabileceği bilgisini verdi.

Organ bağışının organ naklinin toplum tarafından benimsenmesine de katkı sağlayacağına işaret eden Balbay, 10 ay önce ruhsatlandırılarak hizmete giren 7 yataklı Organ Nakli Merkezi'nin bugüne kadar başarılı operasyonlara imza atarak hastalara umut olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER