Şairlerden Tanışma ve Kardeşlik Buluşması

Yozgat Şairler ve  Yazarlar Derneğince düzenlenen: “Tanışma ve Kardeşlik Buluşması” hafta sonu Hüzni Baba Konağında gerçekleştirildi. Covid-19 Tedbirlerinin de alındığı programda şairler gönüllerince sohbet edip kardeşlik duygularını pekiştirdiler.

Programa şair ve yazarların yanı sıra: Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, İl Başkan Yardımcısı Suat Tinel, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Hamdi Temel, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürümüz Hakkı Yurtlu, Avrupa Türkleri Temsilcimiz Yakup Tufan, Ayşe Ilıcak Lisesi Müdürü İdris Çetin, Yozgat Bozok Yaylası Grubu yöneticisi Kürşat Kayapınar ve Merkez Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mümin Çakır da katılarak şairlere moral verdiler.

Konuklarımız  arasında yer alan yazar kardeşlerimizden: Emekli Öğretmen Ali Doğruyol, Ekrem Gürer, Şevket Susam ve İsmail Salman hocalarımıza, Halk Şairi Osman Yüksel’e, Aşık İsmail Özbek kardeşime, Aşık İdris Gümüş’e, Halk Şairi Leyla Çalışkan Hanıma, Genç Şair adaylarımız Keskin Özer ve Emre Akdağ kardeşimize teşekkür ediyoruz.

Edebiyat ve Kültür Evi Hüzni Baba konağını bizlere tahsis eden Belediye Başkanımız Celal Köseye, Belediye Kültür İşleri Müdiremiz Fadime Solmaz’a, Ekibine, Konak Sorumlusu Önder Yaşar Kardeşime, Konak çalışanlarına ve Programımızı baştan sona çekip ekranlarına taşıyan Yozgat Çamlık TV çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Malumunuz olduğu gibi 1994 yılından beri Yozgat’ta şiir ve edebiyatı sevdirme, şair ve yazar adaylarımıza destek olma adına bir çok programa imza attık. Yozgat’ın tanıtımını yaptık. İl dışından yüzlerce şair, yazar, gazeteci ve televizyoncu arkadaşımızı ilimize davet ederek ilin tanıtımını yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

Şiiri ve edebiyatı seviyoruz. Yeni şair ve yazarların yetişmesi için emek ve çaba sarfediyoruz, inşallah bu emek ve çabalarımız meyvelerini verecek geleceğin şair ve yazarları yetişecektir.

Uzun bir aradan (Covid – 19 salgınından) sonra: Cuma günü gerçekleştirdiğimiz: “ Tanışma ve Kardeşlik Buluşmasında konuklarımız düşüncelerini dile getirip bizi onure ettiler.

Şair- Yazar dostlarımız da şiir ve yorumlarıyla programa renk kattılar. Sorgunla Aşık İsmail Özbek kardeşimiz irticalen dile getirdiği ve konukları teker teker güzel yorumu ile tanıttığı paylaşımı büyük alkış aldı. Ali Doğruyol Hocamın gür sesiyle yorumladığı şiiri coşkuyla alkışlandı.  Şevket Susam Hocam ve Aşık İdris Gümüş  de türkü yorumlarıyla bizleri duygulandırdılar.

Gönül arzu eder ki: şu virüs belası üstümüzden kalksın, rahat bir soluk alalım ve programlarımıza devam edelim,inşallah!

Bozok Üniversitemizle iç içe olmak isteriz. Üniversitemizle dayanışma ve kardeşlik içinde yeni programlara imza atmak genç yavrularımızı şiire ve edebiyata yönlendirmek, şiiri ve edebiyatı sevdirmek hedefimizdir. Tanışma programını da bu amaçla düzenledik. Programa davet ettiğimiz ancak virüslü birileri ile teması olan hocalarımız katılamadı. İnşallah ileriki bir dönemde onlarla da tanışmak kaynaşmak istiyoruz. Bu duygularla proğramımıza katılan destek olan tüm dostlarıma teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz. Sağolun, var olun….

YORUM EKLE