ŞAMPİYONLUK KUPASI HAFİF MANEVİ DEĞERİ ÇOK PAHALIDIR !

ŞAMPİYONLUK KUPASI HAFİF MANEVİ DEĞERİ ÇOK PAHALIDIR !

Evet; nerde kalmıştık ? Tabi ki Yılport Samsunspor' dan ! Zaten bu takım, bu kulüp, bu antrenör, bu başkan ve bu oyuncuların, bu kulübün değil günler; aylar, yıllar, bir ömür anlatılsa da bitmez, tükenmez başarıları !

Ancak ben bugünkü köşe yazımda; müsaadenizle, Samsunspor değil; son günlerde futbol kamuoyunda çok tartışılan ve kulüpleri karşı karşıya getiren bazı saha içi ve dışı olaylardan söz edeceğim !

Şöyle bir bakıyoruz da Süper Lig' e; liderliğe, zirveye, şampiyonluğa oynayan, iddialı takımlar; ya VAR' dan, ya hakemlerden ya Federasyon' danya da birbirlerinden şikâyetçi ! Herkes galip gelince mutlu, herşey çok normal ama br mağlubiyette herşey alt-üst !

O zaman ne hakemler kalıyor, ne takımlar, ne kulüpler ne de diğerleri! İyi de arkadaş her takım; her maçta galip gelecek değil ya ! Elbette bu yarıştan zaman zaman yara alacaksınız, mağlup da olacaksınız veya berabere kalıp 1 puan alırken, 2 puanı da kaybedeceksiniz !

Ancak ne var ki bu alınan galibiyetlere gösterdiğimiz hoşgörüyü maalesef alınan bir mağlubiyette gösteremiyor ve deyim yerindeyse ortalığı adeta bir söz savaşı alanına çeviriyoruz!

Bu durumdan olumsuz etkilen takım taraftarları da birbirlerine giriyor. Allah' tan virüs, pandemi nedeniyle stadlara izleyiciler alınmıyor da bu olumsuz çatışmalar ve söz kavgaları toplu bir ktle olayına dönüşmüyor !

Yâni; demek istediğim, yok VAR' dı, yokyoktu derken; futbolu tam bir kargaşa sahnesine çevirdik gitti.Bugün en iddialı takımlar bile; puanlar kaybedebiliyor, şampiyonluk umutları yok olabiliyor!

Bu arada adil olarak maç yöneten hakemlere biir sözümüz yok ama taşıdıkları kokartın sorumluluğunu ve saygınlığını henüz idrak edememiş ve devamlı hata üstüne hata yaparak; iddialı bazı takımalrın geleceği ile oynayan bu hakemlere de Federasyon etkin bir otorite ve savunma yolunda, olumlu ve futbulumuza yakışır adımları da süratle atmalıdır.

Yoksa; maçı izlediktensonra; " Kasden yapmadım, dikkatimden kaçmış, çok özür dilerim" gibi bazı beyanlar, hakemlerimizi de ve tüm ilgilileri de kurtarmaya yetmeyebilir.

Bizler Anadolu kulüpleri olsun diğer futbol takımları olsun kimsenin aleyhinde değiliz ama lütfen bu adillik konusunu da iyice bir gözden geçirelim artık. Yoksa bu kavgaların, söz düellolarının ve bu kaosun gidişatını, kontrol altına alamayız !

Şampyonluk Kupası hafiftir fakat taşıdığı manevi değeri asla parayla ölçülemez.

Saygılarımla.

YORUM EKLE