1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

"Bizler millet olarak işçilerimizin, alın terinin önemini, kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız.

1 Mayıs 'Emek en yüce değerdir' diyenlerin alın terinin, ekmek için mücadelenin, birlik ve beraberliğin sembolü olan bir bayramdır. Bir ülke ancak emekçiler, alın terini dökenler sayesinde büyür, üretir, gelişir, kalkınır, müreffeh bir seviyeye ulaşır. Üreten bir ülkenin temel taşı emekçilerdir.

Milletimizden aldığımız güçle, daha güçlü, daha huzurlu, daha gelişmiş, insan hak ve hürriyetlerinin özgürce yaşanabildiği bir Türkiye için büyük mücadeleler verildi, veriliyor da. Çalışanlarımızın tüm haklarının korunması için AK Parti iktidarı sürecinde bir çok düzenlemeler gerçekleşmiş ve uygulamaya sokulmuştur.

Çalışma hayatı devlet, işveren, sivil toplum kuruluşları ve çalışanlar arasında büyük bir bağ kuruyor.

Emekçilerimizin demokratik yollarla dile getirdiği tüm taleplerini dikkate alarak, devletin tüm kurumlarıyla, sendikalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, çalışanlarımızın sorunlarının çözümü ve hayat şartlarının iyileştirilmesi hususlarında canı gönülden çalışmalar aksamadan devam etmektedir.

Çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi ve istihdamın artırılması, emekçilerin sorunlarının giderilmesi için çok önemli adımlar atıldı. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği, sosyal hakların artırılması noktasında örnek nitelikte düzenlemeler yapıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olan işçi bayramının anlam ve önemini hepimiz biliyor, değer veriyoruz. Özellikle 1 Mayıs'ın adıyla bir bütün olarak bayram havasında, birlik ve beraberlik içinde, huzur, güven ve barış ortamında kutlanması değerine değer katmaktadır.

1 Mayıs’ın anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında, huzur içerisinde geçeceğine olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü gönülden kutluyorum. "

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER