15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İkiz, mesajında, Türk milletinin dünya demokrasi tarihine kanıyla, canıyla yazdığı 15 Temmuz demokrasi destanının milli hafızalardan asla silinmeyeceğini vurguladı.

Tarihin demokrasi destanının nasıl gerçekleştiğini, Türk milletinin cesaret ve dirayetini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ferasetini, kahramanların Allah rızası uğruna nasıl şehit olduğunu büyük kıvançla yazacağını anlatan İkiz, "Tarih, iman ve bayrağın ahenkleşen kudretiyle yurduna göz dikenleri yok eden aziz milletimizin kahramanlığını asla unutmayacaktır. 15 Temmuz'da gürleyen topların sesine, fethi müjdeleyen tekbir sesleriyle karşılık veren şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız." ifadesini kullandı.

İkiz, darbe girişimi ile güçlenen Türkiye'nin önünün kesilmek istendiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Güçlü Türkiye'nin yükselişine engel olmak isteyenlerin son çırpınışlarına şahit olduğumuz 15 Temmuz gecesi dik duran Türk milleti, şehitlik mertebesine erişebilmek için adeta birbiri ile yarışarak dünyaya örnek davranış sergilemiştir. O kara günde Türkiye Cumhuriyeti askerinin emir komuta zincirine itaatini, sadakatini hain emelleri için kullananlar, şehit Ömer Halisdemir'in sıktığı kurşunla tarihin en derin kuyularında boğuldular. Hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Halisdemir ve daha niceleri, bu ülkenin bekası ve ilelebet yaşaması için canlarından vazgeçtiler. Hepsini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Devlet büyüklerimizin ve Türk milletinin kararlı duruşu ile hamdolsun, hain FETÖ ve mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti üzerinde planladığı oyunlar bir gecede yerle bir edildi. Dirilişin ve direnişin öncüsü olan aziz millet, 100 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz'da da gereken cevabı, üzerimizde hesap yapanlara ve onların hain işbirlikçilerine vermiştir."

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER