Armutçu: Samsun'u Bilmeyen Yöneticilerle Sorun Çözülmez

SP İl Başkanı Armutçu, Gülsan Sanayi Sitesi'nin ranta kurban edilmemesi gerektiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi'ne dışarıdan atama yoluyla gelen yöneticilerle Samsun'un sorunlarının çözülemeyeceğini öne sürdü.

Armutçu: Samsun'u Bilmeyen Yöneticilerle Sorun Çözülmez

Saadet Partisi(SP) Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Gülsan Sanayi sitesini ilgilendiren acele kamulaştırma kararı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Gülsan Sanayi sitesinin alınan kararla Atakum İlçesi Çobanözü Mahallesi ile İlkadım İlçesi Toybelen Mahallesi sınırları içerisinde Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce ilan edilen sanayi gelişim alanına taşınacağını hatırlatan Armutçu, projenin ivedilikle hayata geçirilmesi amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na Cumhurbaşkanlığı kararı ile acele kamulaştırma yetkisi verildiğini anımsattı.

SORULAR CEVAP BEKLİYOR

"Samsun'un mevkii açısından en değerli arazisi hâline gelmiş, Gülsan Sanayi Sitesi arazisi ne olarak değerlendirilecek? "sorusunu soran SP İl Başkanı Armutçu, " AK Parti'nin en iyi yaptığı şekilde AVM mi yapılacak? Toplu Konut mu yapılacak? Ya da bir ihtimalde olsa park mı olacak? Bir ranta kurban edilmez inşaallah. Ayrıca Gülsan Sanayi Sitesi, tarım alanları yok edilerek Toybelen-Çobanözü Mahallelerine taşınabilecek mi? Sanayi esnafının mutabakatı alındı mı? Tüm Samsunluların merakla cevabını beklediği bu soruların cevabını, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız inşaallah en kısa zamanda verir ve kamuoyu da durum hakkında bilgi sahibi olur "dedi.

SAMSUN'U BİLMİYORLAR

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne dışarıdan atama yoluyla gelen yöneticilerle kentin sorunlarının çözülemeyeceğini dile getiren SP İl Başkanı Armutçu, şunları kaydetti; "Büyükşehir Belediyeleri'nin yönetim kadrosunu Başkan, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları oluşturur. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile Yardımcılarından, sadece 1 tanesi Samsun'u bilmektedir. Kaliteli bir bürokrat, üst düzey bir yönetici olmak demek, yerel yönetimde de başarılı olmak anlamına gelmiyor maalesef. Yerel yönetimde başarılı olmak, yönetilen şehri tanımaktan geçmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan özel olarak şu sorumun cevabını alırsam çok memnun olacağım: Samsun'u ilçeleri ve mahalleleriyle tam olarak bilemeyen Genel Sekreter ve Yardımcılarıyla, Samsun'u idare etmeyi ve Samsun'un sorunlarını çözmeyi nasıl düşünüyor?

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER